28 november 2016

Sinterklaas boekt meer omzet dit jaar

Sinterklaas geeft dit jaar naar verwachting meer geld uit aan cadeautjes en snoepgoed. Detailhandel Nederland verwacht dat de sinterklaasopbrengsten 2 procent hoger zullen uitvallen dan een jaar eerder. Op de verlanglijstjes nemen knutselspullen en bordspellen een prominente rol in. Ook Lego is traditiegetrouw favoriet bij de kinderen. Daarnaast is het elektronische bordspel ‘Escape Room The Game’ een hit.

Naar verwachting koopt dit jaar 64 procent van de Nederlandse consumenten cadeaus voor Sinterklaas of Kerst. Daarmee stijgt dit percentage licht door ten opzichte van 2014 en 2015, toen dit respectievelijk op 58 en 61 procent lag. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder 28 duizend consumenten.

Cadeaus kopen

Van de cadeaukopers geef 71 procent aan sinterklaascadeaus te kopen. Een grote meerderheid van 84 procent zegt hetzelfde bedrag of meer uit te geven aan cadeaus dan voorgaande jaren. Veder is het aantal consumenten dat verwacht cadeaus online te kopen ook licht gestegen, van 68 naar 72 procent. Slechts elf procent van de ondervraagden verwacht dit jaar minder aan sinterklaas- en kerstcadeaus uit te geven dan vorig jaar. In 2012 was dit nog een derde. Vooral in de leeftijdsgroep 30-39 jaar wordt veel gekocht voor de feestdagen. Van deze groep zegt 79 procent cadeaus te kopen.

Druk weekeinde

Doordat 5 december op een maandag valt hebben consumenten dit jaar het hele weekeinde om inkopen te doen. Detailhandel Nederland verwacht om die reden topdrukte op de zaterdag en zondag voorafgaand aan pakjesavond.

Meeprofiteren

Door tijdig in te spelen op Sinterklaas, bijvoorbeeld met een slimme huis aan huis folder, kunnen winkeliers profiteren van deze eindejaar ‘cadeautjesjacht’. Het verspreiden van een folder levert immers direct omzet op. Zéker in de decembermaand. Reken voor het maken en verspreiden van drukwerk met circa 8 weken doorlooptijd. Plan dus nu al je actie voor volgend jaar.

Meer weten over folderverspreiding

Wij adviseren je graag. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com