22 maart 2017

Scoren met direct mail

Een direct mail gebruik je om klanten op een persoonlijke manier te benaderen. Hierbij kan je doel zijn om een product te verkopen maar ook om de klant te informeren. De ontvangers van de direct mail kies je zelf. Daarom kun je goed inspelen op hun wensen. Een direct mail is bij voorkeur uniek en opvallend.

Je kunt een direct mail via de post of via de mail versturen. Meestal wordt gekozen voor de post. Logisch, als je kiest voor een direct mail via mail, dan beschouwen mensen dit snel als spam. Het wordt dan weg geklikt voordat het gelezen is. Een brief via de post komt persoonlijk over. Om die reden wordt de brief bijna altijd eerst bekeken voordat deze wordt weggegooid.

Direct mail in AIDA

Een direct mail kan het beste in de AIDA methode worden geschreven. Dit is een vaste schrijfstructuur voor de opbouw van je direct mail.

  • Attention: Aandacht treken van de lezer door een opvallende titel of openingszin
  • Interest: Lezer moet interesse krijgen in aanbod en verder willen lezen.
  • Desire: Lezer naar het product laten verlangen. Hiervoor benoem je de voordelen.
  • Action: Lezer over laten gaan tot actie. Wat moet de lezer doen?


Juiste opmaak

Om op te kunnen vallen, moet de direct mail een opvallende opmaak hebben. Kleurgebruik kan je helpen. Met name oranje en blauw worden als positief ervaren. Kleuren als rood en zwart die als negatief kunnen worden gezien. Ook kun je ervoor kiezen om de brief op een speciale manier te vouwen. Of om er een cadeautje bij te doen.

Direct mail versturen?

Wil je een goede Direct Mail campagne inzetten? We helpen je graag. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com