18 september 2018

Rol van de folder in de customer journey

Iedere week vallen er bijna 30 folders op de gemiddelde deurmat. De folder is voor veel retailers nog steeds het belangrijkste pushkanaal. In korte tijd maken zij, tegen relatief lage kosten, contact  met een groot aantal consumenten. De grote vraag is: wat is het effect van de reclamefolder en welke rol speelt de folder in customer journey.

Voor veel retailers is de folder het belangrijkste pushkanaal. In een korte periode van enkele dagen wordt, tegen relatief lage kosten, contact gemaakt met een grote groep (potentiële) klanten.  Bekijk het folderpakket op je eigen deurmat eens: supermarkten, warenhuizen, drogisterijen, bouwmarkten en tuincentra steken een flink deel van hun mediabudget in het verspreiden van folders. Veel folderlezers, jouw (potentiële) klanten maken iedere week weer tijd vrij voor het folderpakket. Tegelijkertijd wordt de reclameboodschap veelvuldig via off- en online contactmomenten overgebracht. Hierdoor worden zij voortdurend aangezet tot inspiratie, oriëntatie en aangespoord om over te gaan tot een bezoek aan jouw winkel of bedrijf.

De Customer Journey

De Customer Journey is het inspelen van marketeers op de weg die je (potentiële) klantenafleggen naar beslissen van een aankoop. Dit breng je in kaart met Customer Journey Mapping (CJM), een methode om processen vanuit de klant te ervaren, te visualiseren en te verbeteren. De ‘reis’ die de klant maakt om van een dienst of product gebruik (te gaan) maken is leidend. Zijn ervaringen en emoties gedurende die reis leggen eventuele manco’s in de marketing bloot. Ook kan door deze inzichten de dienstverlening of het productaanbod worden aangepast. De customer journey definitie omvat niet alleen de kanaalkeuze maar ook welke inhoudelijke boodschap op welk moment gepast is en de klant echt helpt bij het maken van een bepaalde keuze. Het gaat dus om redeneren vanuit de klant, niet vanuit de sales.

Meer weten over folders?

Wij weten alles over folders en het verspreiden ervan. Meer weten? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com