21 februari 2018

Relatiemagazine versterkt de loyaliteit

Een relatiemagazine zorgt versterkt de loyaliteit en zorgt voor meer merkbewustheid, binding en vertrouwen bij je doelgroep. Onderzoekt wijst uit dat lezers relatiemagazines vaak beter waarderen dan publieksbladen. Dat blijkt ook uit de gemiddelde leesduur van maar liefst 25 minuten.

Een relatiemagazine is een marketinginstrument. Dit tijdschrift wordt ook wel customer magazine genoemd. Het is echt een magazine vóór klanten en is nuttig om een imago op te bouwen en klanten te binden. Een goed gemaakt customer magazine is een krachtig marketinginstrument met grote invloed op loyaliteit en koopgedrag. Een relatiemagazine heeft eigenlijk alle voordelen van een nieuwsbrief plus:

  • meer ruimte voor achtergronden en detailinformatie
  • langere bewaartijd
  • professionelere uitstraling
  • meer mogelijkheden om je als expert te profileren
  • betere exposure voor klanten en toeleveranciers.

Met plezier lezen

Een goed en lezenswaardig relatiemagazine geeft niet alleen maar droge informatie over de organisatie, maar biedt ook aantrekkelijke verhalen die de doelgroep met plezier leest. Het is belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen ‘belangrijk om te weten’ en ‘leuk om te weten’.

Bestaande relatiemagazines

Er zijn tal van voorbeelden van relatiemagazines. De bekendste is misschien wel Allerhande van Albert Heijn, maar ook andere supermarkten hebben dergelijke relatiemagazines. In iedere branche is een relatiemagazine toepasbaar. Natuurlijk, iedere winkel heeft een verhaal te vertellen. Relatiemagazines bevatten reportages, interviews, productinformatie en recepten. Vanwege die waardevolle content lezen je klanten het blad niet alleen, ze bewaren het vaak ook. Relatiemagazines zorgen bij de doelgroep voor merkbewustheid, interactie, vertrouwen en loyaliteit. Daardoor dragen ze aantoonbaar bij aan de omzet van bedrijven.

Relatiemagazine in cijfers

  • Doelgroep leest blad 25 minuten
  • 50% leest het blad helemaal
  • 50% bezoekt daarna de site
  • 66% koopt producten

Wij maken je relatiemagazine

Verspreiden.com maakt je relatiemagazine van A tot Z. Van ideeën tot teksten, fotografie, opmaak en verspreiding. Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com