4 december 2017

Relatiemagazine creëert loyaliteit

Relatiemagazines zorgen voor meer loyaliteit, merkbewustheid, binding en vertrouwen bij je doelgroep. Uit onderzoek blijkt dat lezers de relatiemagazines zelfs meer waarderen dan publieksbladen. Dat blijkt ook uit de gemiddelde leesduur. Die loopt op tot maar liefst 25 minuten. Daar kunnen veel folders alleen maar van dromen.

Een relatiemagazine is een slim marketinginstrument. Dit tijdschrift (print, online of allebei) is echt een magazine vóór je klanten. Een goed gemaakt relatiemagazine is bewezen effectief als krachtig marketinginstrument. Het vergt een flinke investering in tijd en geld, maar het resultaat is ernaar. Een relatiemagazine kan grote invloed hebben op de loyaliteit en het koopgedrag van je (potentiële) klanten. Een relatiemagazine is bovendien nuttig om een imago op te bouwen.

Lezenswaardig

Een goed en lezenswaardig relatiemagazine geeft niet alleen maar droge informatie over de organisatie, maar biedt ook aantrekkelijke verhalen die de doelgroep met plezier leest. Het is belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen ‘belangrijk om te weten’ en ‘leuk om te weten’.

Succesvolle voorbeelden Wie er op let, ziet tal van relatiemagazines. Vooral supermarkten zijn er sterk in. De bekendste is waarschijnlijk Allerhande van Albert Heijn. Dit magazine met reportages, interviews, productinformatie en recepten is niet meer weg te denken uit de supermarkt. Maar ook andere grote merken verspreiden relatiemagazines. Relaties en klanten lezen zo’n blad niet alleen, ze bewaren het ook. Het is, nog steeds, een ultiem visitekaartje voor je merk.

Relatiemagazine maken?

Wil je meer weten over het maken en verspreiden van een relatiemagazine? Wij vertellen je er graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com