18 november 2021

QR-code leidt naar Sint- en kerstcadeautjes

De decembermaand staat traditiegetrouw in het teken van cadeautjes geven en krijgen. Veel mensen oriënteren zich via de huis aan huis folders. De informatie die je daarin kwijt kunt, is beperkt. Met de interactieve folder en de slimme inzet van QR-codes is je boodschap nóg overtuigender. Mensen moeten bij jou zijn om hun  Sinterklaas- en kerstaankopen te doen.

Het scan gedrag van de lezers van de reclamefolders vertelt heel veel over wat ze interessant vinden. Wanneer lezers vervolgens inloggen, of een account aanmaken, weet je precies wie jouwfolder leest, én wat ze interessant vinden. Met de QR code kun je een directe link leggen naar de bestelpagina, maar je kunt ook filmpjes delen, relevante reviews of meer informatie over het product. Extra leuk is natuurlijk als je Sinterklaas of de Kerstman aan het woord laat. Zo creëer je als het ware een beleving rondom de folder.

De kracht van QR-codes

Zonder QR-codes is je folder een ouderwets, offline reclamemiddel, waarvan je maar moeilijk kunt peilen hoeveel mensen je folder daadwerkelijk lezen. In feite  kun je het effect van je folder alleen meten door zelf een verband te leggen tussen de verspreidingsdatum en de datum van een eventuele omzetstijging. Soms kun je ook de aankoop van specifieke producten herleiden naar je folder. Met QR-codes krijgt je folders ook een rol in de mix van online marketingmiddelen! Daarmee kun je waardevolle informatie verzamelen, die inzicht geeft in het effect van je folder. Word er niet of weinig gescand, dan zegt dat veel over het effect van de folder. En wanneer QR-codes goed worden ingezet, geven ze inzicht in wie de folders lezen en wat ze interessant vinden.

Folders met QR-codes maken en verspreiden?

Laat ons je partner zijn!  Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl. We gaan graag voor je aan de slag.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com