Printmedia biedt aandacht en vertrouwen

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

8 september 2020

Printmedia biedt aandacht en vertrouwen

Een grootschalig onderzoek onder lezers van magazines en dagbladen levert nieuwe informatie op over het gebruik en de beleving van deze soorten printmedia. Hieruit blijkt opnieuw de kracht van multichannel marketing. 

Het onderzoek werd in juni uitgevoerd door Panel Inzicht onder 1.000 lezers (25-70 jaar) van magazines en/of dagbladen. Dat leverde DPG Media actuele cijfers op over het gebruik en de beleving van deze mediumtypen.

Ontspannen

Tachtig procent van de lezers beleeft zijn of haar favoriete magazine als een ontspannen moment. Dit moment combineren ze soms met koffie (30%) of thee (37%), met chocolade of koek (10%). Sommige magazine lezers hebben muziek op de achtergrond (18%). Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 45% van de tijdschriftlezers regelmatig ideeën opdoen in hun favoriete magazine. 60% geniet van extraatjes bij het magazine, zoals een proefverpakking of een bijlage. Van de dagbladlezers praat twee op de drie met anderen over wat zij gelezen hebben. 63% van hen zegt dingen te lezen, die hij/zij anders niet geweten had.

Leesmoment

De deelnemende magazine en dagblad lezers is gevraagd om hun leesmoment te te vatten in één woord. Zij noemden het vaakst de begrippen ‘ontspanning’ en ‘rust. Opvallend is verder de hoge mate van aandacht die zowel magazines (80%) als dagbladen (80%) krijgen vergeleken met andere media.

Magazines maken

We drukken en verspreiden graag magazines. Weten hoe? We praten je graag bij! Neem contact op met Verspreiden.com,telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.


Bron