4 februari 2019

Printmagazines: bereik is stabiel

Print is en blijft belangrijk, stelt uitgever Sanoma. Dit blijkt uit de pas verschenen NOM Print Monitor 2018-IV. Printmagazines bereiken 78% van de Nederlandse bevolking. Dit zijn in totaal 11,3 miljoen mensen. De meesten daarvan zijn vrouw, hoogopgeleid en welvarend.

 

Uit de cijfers blijkt verder dat het bereik van printmagazines stabiel is. De top 3 van betaalde magazines met het hoogste bereik is op één: Libelle (1,5 miljoen), gevold door Donald Duck (1,5 miljoen) en op plaats drie LINDA. (1,3 miljoen).

Print in marketing mix

“Print blijft een geweldig medium in de mix”, stelt Kees Wilbrink, Commercial Director van Sanoma Media Netherlands, in een interview met DeMedia100 Magazine. Het grootste bewijs daarvoor schuilt volgens hem in het feit dat mensen nog altijd bereid zijn om te betalen voor hun favoriete printmagazine. Met een magazine kun je ontspannen waar en wanneer je dat wenst. Juist dat offline moment neemt een steeds waardevoller plaats in in het drukke leven van de consument. Print is en blijft dus belangrijk. Wilbrink merkt daarbij op dat het belangrijk is, dat merken zich multimediaal ontwikkelen. Op deze manier spelen de merken op verschillende plekken en momenten een rol in het leven van de trouwe lezers.

Eigen printmagazine maken

Landelijk een nieuw tijdschrift introduceren, is misschien niet je bedoeling. Maar een printmagazine kan ook op bescheidener schaal van toegevoegde waarde zijn. Zeker als je een dergelijk tijdschrift periodiek laat verschijnen. Wij denken graag mee en, sterker nog, we kunnen het blad ontwikkelen, maken en verspreiden. Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com