5 november 2019

Print zorgt voor beter begrip

Lezen van papier zorgt voor een dieper begrip en helpt om de inhoud beter te houden. Het is bovendien beter voor de concentratie, de opbouw van een woordenschat en het geheugen. Recente studies tonen dit aan.

 

Intergraf, de Europese grafische brancheorganisatie, roept beleidsmakers en onderwijsorganisaties op nationaal en EU- niveau op om ervoor te zorgen dat print een rol speelt in het onderwijs. Het is volgens deze brancheorganisatie van vitaal belang dat we ervoor zorgen dat pers, tijdschriften en educatieve boeken in de toekomst in druk worden gepubliceerd.

Papier of beeldscherm

Het gebruik van mobiele apparaten en sociale media voor toegang tot nieuwsartikelen blijft toenemen. Dit terwijl onderzoeken aantonen dat het begrip van lange informatieve teksten door lezers van elke leeftijd beter is op papier. Zo onderzocht een groep wetenschappers de impact die de digitalisering heeft op leespraktijken. Ze constateerden dat teksten in lange vorm beter worden begrepen bij het lezen op papier dan bij het lezen op schermen, vooral wanneer de lezer onder tijdsdruk staat.

Meningsvorming

In deze tijd van constante digitale afleiding, is het belangrijk dat we de bewezen voordelen van print behouden, stelt Intergraf, vooral als het gaat om de inhoud van kranten en tijdschriften die diepgaand lezen aanmoedigen: “Deze vorm van lezen is essentieel voor de Europese burgers om inzicht te krijgen in en zich een mening te vormen over de politieke, economische en sociale situatie van vandaag in de wereld”.

Meer weten over print?

Wij zijn dagelijks met print bezig. Meer weten over de voordelen ervan? Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

 Bron

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com