Print spreekt ook jongeren aan

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

2 januari 2020

Print spreekt ook jongeren aan

Print wordt gewaardeerd, óók in deze digitale wereld en óók door jongeren. Tal van praktijkvoorbeelden laten zien dat print nog wel degelijk aantrekkelijk is. Het platform Reuters Community zet een aantal voorbeelden op een rij.

 

De Canadese journalist David Sax betoogt in zijn boek The Revenge of Analog dat millennials zijn opgegroeid met internet en smartphones. ‘Digitaal’ is voor hen de normaalste zaak van de wereld. Juist zaken die analoog zijn, beschouwen ze als iets unieks en waardevols. De statistieken geven hem gelijk, stelt Reuters Community vast.

Lezen van papier

Uit onderzoek van de Amerikaanse mediaorganisatie MNI blijkt bijvoorbeeld dat ‘Gen X’- en ‘Millennials’-jongeren maandelijks vrijwel evenveel magazines lezen – namelijk respectievelijk 9,1 en 8,9 – als de oudere ‘Baby Boomers’ die er 9,2 lezen. Volgens research van MarketingProfs, vindt 92 procent van 18- tot 23-jarigen het gemakkelijker om van papier te lezen dan van beeldschermen. Ook is de response op direct-mail marketing 37 procent hoger dan bij e-mail. Logisch dus dus dat steeds meer merken ook een eigen magazine op de markt brengen. Het Britse online mode-platform ASOS brengt bijvoorbeeld ASOS Magazine uit. Dit magazine kan online worden besteld voor £1,00.

Inspiratie

Ook de Britse mode-e-tailer Net-a-Porter boekt succes met het Porter Magazine: 85 procent van de topklanten voelt zich door het blad geïnspireerd om te gaan winkelen. Bij klanten die een abonnement op het tijdschrift nam het bezoek aan de website met meer dan 25 procent toe – en ze gaven ruim 125 procent meer uit.

Groei online verkoopcijfers

Ook het Amerikaanse Away Luggage-platform, dat koffers en reistassen rechtstreeks aan consumenten verkoopt, pakt uit met een eigen blad, getiteld Here. Het is te koop voor $10, maar klanten krijgen een exemplaar meegeleverd in hun nieuwe koffer. Zo beschikt het bedrijf over een perfect distributiemodel, waarmee exact de gewenste lezers worden bereikt. En in Canada vertrouwt warenhuis Tire op de kracht van haar gedrukte catalogus. Deze 200 pagina’s dikke WOW Guide is voorzien van augmented reality-mogelijkheden en dat zorgde  voor een flinke groei van de online verkoopcijfers.

Meer weten?

Lees voor meer inspiratie het complete artikel op Reuters Community (bron).