Print krijgt meer aandacht dan profs denken

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

1 oktober 2019

Print krijgt meer aandacht dan profs denken

Printreclame krijgt veel aandacht van consumenten en zorgt voor positieve emoties. Dagbladen en magazines blijken een veilige omgeving voor de reclameboodschappen te vormen. Ze vergroten de voorkeur voor merken. Ondanks deze kwaliteiten is er sprake van een sterke onderwaardering van magazines en dagbladen door professionals, zoals adverteerders en mediabureaus. Dit blijkt uit resultaten van de Belgische editie van Re-evaluating Media.

 

Voor dit onderzoek vergeleek het onderzoeksbureau Ebiquity meer dan honderd mediastudies en legde aan de hand daarvan tien verschillende media langs de meetlat, zoals televisie, radio, directmail, dagbladen, magazines en social media. Deze kanalen werden beoordeeld op basis van negen criteria. Vervolgens werden honderd Belgische mediaprofessionals gevraagd naar de prestaties ervan.

Discrepantie

NDP Nieuwsmedia, de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven, noemt de onderzoeksresultaten opmerkelijk.Er is namelijk sprake van een enorme discrepantie tussen de opvattingen van reclamemakers en de feiten uit het onderzoek. Die discrepantie bij de dagbladen en magazines is groot. Op vrijwel alle aspecten blijken printmedia in de mediastudies veel beter te scoren dan in de hoofden van reclameprofessionals. In plaats van plaatsen 9 en 10 zouden dagbladen en magazines op basis van de bronnenstudie op plaats 4 en 5 moeten staan.

Kracht van print

Dagbladadvertenties scoren sterk op aandacht, positieve emoties en sales respons. De campagnes hebben een aantoonbaar hoge ROI en profiteren van een veilige, betrouwbare context. Op al deze punten wordt het mediumtype onderschat. Ook magazines krijgen te weinig waardering voor hun reclamekracht. Advertenties in magazines zijn sterk in merkenbouwen en het overbrengen van de juiste emoties. De reclame draagt substantieel bij aan de bereiksopbouw en de ROI van campagnes.

Social media

Wat volgens NDP Nieuwsmediaopvalt, is de overschatting van social media. Deze zijn qua imago koploper bij adverteerder en hun bureaus. Uit de mediastudies blijkt echter dat social media een zwakke middenmoter zijn. Ze scoren slecht op brand safety, transparantie en zichtbaarheid. Ook op emotie, merkenbouwen en het genereren van sales response doet ‘social’ het slecht. Zij kunnen hun toppositie alleen waarmaken op prijsstelling en de targeting-mogelijkheden van de reclame.

De kracht van print ontdekken?

Wij helpen je graag! De kennis en ervaring die we hebben, zetten we ook graag voor jou in. Neem daarom contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.