Print is helemaal terug, met dank aan jongeren

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

11 maart 2019

Print is helemaal terug, met dank aan jongeren

Print is helemaal terug, en dat komt vooral door jongeren, schrijft Adformatie. Volgens het vakblad bevestigt Brits onderzoek de comeback en toegenomen waardering van jongeren voor een ‚Äėoud‚Äô medium.

Adformatie somt een aantal bedrijven op die terugkeren bij print. De KLM bijvoorbeeld besloot zijn personeelsmagazine Blauw weer op papier uit te brengen. Airbnb lanceerde samen met Hearst een nieuw printtijdschrift en zelfs Facebook bracht een printpublicatie uit met de naam Grow Magazine.

De comeback van print

Het Britse maketing- en communicatiebureau Wardour hield¬†onderzoek¬†onder¬†2.001 consumenten van 18 jaar¬†en ouder. Het bureau komt tot de verrassende conclusie: print groeit vooral door de groeiende populariteit onder jongeren.¬†Ze zijn het afgelopen jaar steeds meer print gaan lezen naast hun online mediaconsumptie. Zowel de groep Generatie Z (18 tot 24) als de leeftijdsgroep tot 35 jaar leest meer via de¬†printkanalen dan mensen in andere leeftijdscategorie√ęn.

Print helpt herinneren

Een groot voordeel van print, vinden de ondervraagden, is dat het ervoor zorgt dat informatie beter wordt onthouden. Bijna de helft (44%) van de ondervraagden is het ermee eens dat ze eerder geneigd zijn zich iets te herinneren dat ze print hebben gelezen in plaats van op een beeldscherm (slechts 12% was het daar niet mee eens). Consumenten vinden het ook veel gemakkelijker om zich met print te concentreren op het bericht. Daarnaast vindt een kwart van de ondervraagden de informatie in print betrouwbaarder dan online.

Ook een print magazine?

Verspreiden.com heeft volop ervaring met het maken en verspreiden van print magazines. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.