Personeelsblad informeert en inspireert

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

23 juli 2020

Personeelsblad informeert en inspireert

Veel grote bedrijven hebben we een eigen personeelsblad. Zij kiezen daarvoor om medewerkers dichter bij elkaar brengen. Een goed personeelsblad informeert, inspireert en verbindt.

Uit onderzoek van Research & Marketing (R&M) in 2002 blijkt dat 83% van de werknemers bij organisaties met meer dan 100 medewerkers een personeelsblad ontvangt. Een personeelsblad is nooit een doel op zich, maar een middel.

Meer dan een informatiemiddel

Een personeelsblad is meer dan een informatiemiddel waarmee je als organisatie kunt communiceren met je medewerkers. Het is ook één van de middelen die je kunt inzetten om het beleid toe te lichten, om reacties te verkrijgen en om medewerkers te binden. Een medewerker wil bijvoorbeeld niet alleen weten wat het beleid van een organisatie is, maar ook wat zijn/haar rol is. Een personeelsblad is daarbij niet alleen de spreekbuis van het management. Als het goed is heeft het personeelsblad een min of meer onafhankelijke functie, met oog voor de belangen van zowel de medewerkers als het management.

Wat schrijf je in jouw personeelsblad?

In een aantrekkelijk en doeltreffend personeelsblad kun je het volgende meenemen:

  1. Vertel in welke richtingde directie het bedrijf wil sturen.
  2. Leg concrete projecten uit.
  3. Geef praktische informatie over procedures en regels.
  4. Meld het wel en wee van het personeel en hun families, zoals overlijdens, huwelijken, geboortes, en verjaardagen.
  5. Laat ook¬†medewerkers aan het woord¬†‚Äď over hun werk, hun hobby’s, hun interesses. Die emotionele lijm verbindt mensen van verschillende afdelingen.

Meer weten?

Overweeg je de introductie van een personeelsblad en wil je tips en advies? Laat het ons weten. Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.