23 december 2021

Personalisatie op de deurmat werkt

Vergeleken met je volle e-mailbox is het op de deurmat een stuk rustiger. Ieder bericht dat daar binnenkomt, valt automatisch al op. Recent onderzoek wijst uit dat gepersonaliseerde direct mail nóg meer aandacht trekt. En dat niet alleen. Direct mail houdt de aandacht ook langer vast en zet die aandacht vervolgens ook om naar meer actiebereidheid.

Uit onderzoek blijkt dat ontvangers een gepersonaliseerde direct mail gemiddeld 43% langer bekijken dan niet gepersonaliseerde direct mail. Ook de leestijd van de direct mail neemt significant toe: van 7,2 naar 10,9 seconden. Personalisatie zorgt er bovendien voor dat de boodschap beter blijft hangen. Bij direct mail zonder personalisatie herinnert 27% van de ontvangers het merk spontaan en 53% als ze hierbij worden geholpen. Die percentages nemen bij veel personalisatie nog verder toe. Maar liefst 31% van de ontvangers herinneren zich het merk spontaan. En zelfs 59% herinnert zich het merk wanneer de uiting gepersonaliseerd is.

Persoonlijker en relevanter

Het onderzoek rechtvaardigt de conclusie dat naarmate je persoonlijker bent in je communicatie, meer ontvangers van je boodschap zich aangesproken voelen. Daarmee verhoog je de kans dat de ontvanger overgaat tot een aankoop en nog eens bij je terugkomt. Klantdata en personalisatie op basis van deze data doen er dus toe. Als je je direct mail personaliseert en relevanter weet te maken voor je doelgroep, heeft dat een bewezen positief effect op de resultaten.

Direct mail versturen?

Wil je gepersonaliseerde direct mail versturen? Dat doen we graag! Bel of mail ons: Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com