3 maart 2020

Papieren folder nog altijd populair

De papieren folder is onverminderd populair. Nederlanders zijn volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy echt gek op folders. 85% van ondervraagden vindt wel eens een folderpakket op de deurmat. 80% van alle ondervraagden leest deze folders ook. Om folders te kunnen blijven ontvangen, zegt 60 procent van de ondervraagden een ‘Ja-Ja sticker’ op zijn brievenbus te willen plakken.

De papieren reclamefolder verleidt mensen tot een bezoek aan de winkel. Deze folder blijkt de afgelopen jaren te zorgen voor de meeste aanloop naar fysieke winkels. Meer dan de helft van de ondervraagden (63%) geeft aan dat de papieren folder een aankoop in een fysieke winkel stimuleert. Voor online folders is de stimulans om online of fysiek te kopen kleiner. Wel nam dit percentage de afgelopen vier jaar toe. Het feit dat digitale folders altijd én eerder beschikbaar zijn, zorgt ervoor dat de online reclamefolder de laatste jaren aan populariteit wint.

Beste Folder Awards

Q&A doet al vier jaar onderzoek naar het foldergebruik. Q&A voerde haar jaarlijkse folder-onderzoek uit onder 858 consumenten in voorbereiding op de Beste Folder Awards 2020. Dit jaar wordt deze verkiezing voor de achtste keer georganiseerd in opdracht van brancheorganisatie DDMA.

Folders maken?

Wij maken en verspreiden dagelijks folders. Zullen we je bijpraten over de mogelijkheden voor jou? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

Bron

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com