22 augustus 2019

Papier wérkt!

Papier wérkt. Zélfs grote online webshops weten dat. Kijk maar eens hoe aan het pakketje van Bol.com altijd een soort van papieren mini-catalogus wordt toegevoegd. Kleinere webwinkels doen vaak een handgeschreven bedankt-kaartje bij je bestelling of een kaart met extra voordeel.

Wij signaleren verschillende redenen waarom papier werkt:

  • Papier trekt aandacht: Je e-mailbox opschonen kan, maar er zijn maar weinig mensen die dat doen. Daarentegen ruimen we wel regelmatig papieren en brieven op. Brieven die je eerder al had geopend en gelezen, gaan vaak nog een keer door je handen voordat ze in de kliko verdwijnen. Tel maar uit: dat zijn minimaal twee contactmomenten!
  • Papier geeft overzicht:  Veel mensen verzuchten: als ik alle schrijffouten uit mijn brief wil halen, moet ik hem echt uitprinten. Herkenbaar? Vast! Geprinte tekst biedt nu eenmaal meer overzicht. Tekst op papier leest in ieder geval prettig dan tekst op een beeldscherm.
  • Papier is praktisch:  Vroeger deed je het misschien al voor je huiswerk. Tekst markeren of highlighten. Via een tablet kan dat ook maar dat werkt nog steeds niet echt prettig. Bij papier werkt dit vele malen eenvoudiger en sneller.
  • Afwisseling: We turen de hele dag al op een beeldscherm. Daarom is het ook wel eens prettig om tekst op een andere manier tot ons te nemen.
  • Papier stimuleert meer zintuigen: Naast kijken, wordt ook voelen (beethouden, envelop openmaken, bladeren) en ruiken (de geur van papier of een nieuw boek) gestimuleerd.

Papier voor jouw uitgaven?

Of je nu een folder, flyer, magazine of direct mail wil maken, wij helpen je graag. Wij kennen de kracht van papier. Interesse? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com