23 mei 2024

Overheidsverspreiding in verkiezingstijd

Nederland gaat op 6 juni a.s. naar de stembus voor de Europese verkiezingen. De verkiezingspost daarvoor wordt door PostNL bezorgt bij alle kiesgerechtigden. Dit zijn  ruim 12 miljoen stempassen en 6 miljoen kandidatenlijsten. Overheidsorganisaties kunnen via ons platform de verspreiding van hun post regelen. Onder overheidsverspreiding valt drukwerk van onder andere gemeenten, provincies en waterschappen, maar zeker ook van politieke partijen.

Het verschil tussen een overheidsverspreiding en een normale verspreiding is dat drukwerk in alle brievenbussen bezorgd mag worden, ook brievenbussen met een nee-sticker of een brievenbus zonder ja-sticker. Verkiezingspost en post van overheid en politieke partijen vereist uiterste zorgvuldigheid.

Los op de mat verspreiding
Wat geldt voor de landelijke politiek, geldt natuurlijk ook voor de komende Europese verkiezingen. Met drukwerk kun je jouw politieke boodschap uitdragen. Voor politieke partijen is vooral de bezorgoptie ‘Los op de mat interessant. Daarmee wordt immers elke brievenbus in het geselecteerde bezorggebied bereikt. Ook mensen die gebruikmaken van de Nee/Nee of Nee/Ja sticker, krijgen de informatie van politieke partijen in de bus. Deze 100%-verspreiding is belangrijk omdat het hier gaat om het ‘algemeen belang’.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com