11 mei 2023

Overheidsinformatie bereikt iedereen

Voor overheidsorganisaties is het belangrijk dat de informatie die zij verspreiden, ook daadwerkelijk de burgers bereikt. Daarbij kun je denken aan informatie over de verkiezingen, maar ook aan het verspreiden van gemeentegids of het informeren van een specifieke wijk over een ingrijpende verkeerswijziging. Of denk aan een bewonersbrief om inwoners attent te maken op een bepaald project dat afspeelt in zijn/haar omgeving.

Ook mensen die gebruikmaken van de Nee/Nee of Nee/Ja sticker, krijgen de overheidsinformatie in de bus. Dat kan informatie betreffen van gemeenten, provincies, ministeries en andere overheidsorganisaties. Deze instanties hebben met overheidsverspreiding de mogelijkheid om hun drukwerk huis-aan-huis te verspreiden op alle adressen.

Los op de mat

Juist vanwege de noodzaak om zoveel mogelijk mensen te bereiken, maken overheden veel gebruik van de verspreidingsmogelijkheid ‘Los op de mat’. Het voordeel voor overheden is bovendien dat wanneer ze kiezen voor ‘Los op de mat’ het drukwerk in iedere brievenbus kan. Dus ook brievenbussen met ja/nee en nee/nee stickers. Is in de gemeenten sprake van een ja-sticker regelgeving? Ook dan kan er verspreid worden in brievenbussen waar geen ja-sticker op de brievenbus zit.

Wil je weten of jouw folder voldoet aan de voorwaarden voor overheidsverspreiding? Neem dan contact met ons op. Natuurlijk kun je ook direct starten met het bestellen van de Los op de mat verspreiding in onze webshop.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com