6 januari 2021

Ook voor webwinkels werkt een folder

Met folders kunnen webwinkels extra omzet realiseren. Toch zijn veel webwinkeliers nog steeds digitaal georiënteerd. Ze zien daarbij de traditionele folders over het hoofd. En dat terwijl een folder wel degelijk effect sorteert.

Bekijk het wekelijkse folderpakket eens. Je ziet dan dat veel retailers de folder meenemen in hun marketingmix. De reden daarvoor is simpel: het levert veel omzet op. Dit betekent dat webwinkeliers een kans laten liggen als ze de folder niet voor zich laten werken.

Folders werken!

Dit wordt bevestigd door een onderzoek dat Spotta deed. Zij ontwikkelden, in samenwerking met een mediabureau, een foldercampagne voor Kleertjes.com. De campagne was als volgt opgezet: in week 50 werden 645.000 folders van Kleertjes.com verspreid, met als doel om de daaraan gekoppelde salescampagne van ‘40 procent korting’ een boost te geven. De folders zijn niet willekeurig bij huishoudens door de brievenbus gegooid. Spotta gebruikte de eigen database om te kunnen segmenteren en de folder dus doelgroepspecifiek te kunnen inzetten.

Meer omzet en meer online verkeer

De resultaten waren zeer positief: de gemiddelde uplift vanuit de folder was 9,2 procent. Andere cijfers die het succes van de campagne bevestigden: de uplift van nieuwe klanten bedroeg 25,5 procent, het aantal nieuwsbriefinschrijvingen steeg met 9,7 procent, en de omzet nam door de inzet van de folder in de week na de verspreiding met 2,4 procent toe. Na de campagne nam bovendien het directe en organische zoekverkeer toe.

Folder is een waardevol instrument

Deze case toont aan dat de folder een waardevol instrument is om in te zetten in de marketingmix, óók voor webwinkels. Bij Verspreiden.com zijn we ervan overtuigd dat de folder kan zorgen voor meer online aankopen. Wij zijn je graag van dienst met het ontwikkelen en verspreiden van een folder voor jouw webwinkel en vertellen je er graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

 

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com