22 december 2023

Ook Ja-sticker in de gemeente Vught

De gemeente Vught gaat strijd met papierverspilling aan door de ja-sticker te introduceren. Om papierverspilling tegen te gaan, mogen vanaf 1 januari 2024 alleen nog bij brievenbussen met een ja -sticker ongeadresseerde reclamefolders bezorgd worden. Ondernemers die door deze maatregelen hun drukwerk niet meer ongeadresseerd kunnen verspreiden, hebben de mogelijkheid om over te stappen op direct mail. Door te kiezen voor geadresseerde verspreiding die specifiek gericht is op de eigen doelgroep, vallen hun folders daarmee precies in de juiste brievenbus!

Met de maatregel wil de gemeente Vught de hoeveelheid papieren afval verminderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat elk huishouden zo’n 26 kilo aan reclame op papier ontvangt. Een groot deel daarvan wordt weggegooid. Met de introductie van de ja-sticker verwacht de gemeente dat minder huishoudens ongeadresseerde reclamefolders zullen ontvangen. En daarmee zullen er dus ook minder folders worden weggegooid. Dat is beter voor het milieu.

Verandering voor ondernemers
Met de introductie van de ja-sticker verandert er niet alleen iets voor de inwoners van de gemeente Vught. Ook ondernemers namelijk moeten zich aanpassen aan deze veranderingen. Natuurlijk blijft het mogelijk om folders te verspreiden via de brievenbussen met de ja-sticker. Een andere mogelijkheid is het kiezen voor geadresseerde verspreiding. Daarmee kunnen ondernemers precies de juiste doelgroep bereiken. Interessant is ook dat dat deze keuze vaak een stuk ‘groener’ blijkt te zijn, dan verspreiden binnen het complete bereik van de ja-sticker. Ondernemers die gericht folders verspreiden binnen hun doelgroep, komen met hun boodschappen in minder brievenbussen terecht, maar hun folders hebben wel een veel hogere attentiewaarde.

Verspreiden.com is hét platform voor jouw verspreiding in de gemeente Vught.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com