6 november 2023

Ook Happy Times Magazine kiest voor papier

Een eigen papier magazine, daarvoor kiest nu ook het online duurzaamheidsplatform ‘Happy Times Magazine’. Eind november verschijnt de eerste editie. Happy Times Magazine is er om mensen te inspireren, motiveren en informeren over duurzaamheid. Vanzelfsprekend wordt het nieuwe tijdschrift verantwoord geproduceerd.

Dat een tijdschrift op het eerste zicht geen voor de hand liggende keuze is, weten ze bij het platform maar al te goed. Toch waagt het platform deze stap. In december zelfs met het 100 pagina’s dikke decembernummer, boordevol tools en informatie om je ecologische voetafdruk te verkleinen en je handafdruk te vergroten. Liefhebbers kunnen deze eerste editie nu al bestellen. “Dan heb je hem als eerste in huis en weten wij hoeveel we er moeten laten drukken (lekker duurzaam!)”, aldus de makers op hun website.

100% boomloos papier
Daar staat ook dat de duurzaamheid van het magazine nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Zo wordt gekozen voor 100% boomloos papier. De meerwaarde hiervan is het behoud van biodiversiteit en het besparen van water. Hoe? Voor het papier wordt gebruikgemaakt van landbouwafval van Zuid-Amerikaanse boeren. Met deze aanpak wordt voorkomen dat het afval verbrand wordt. Bovendien wordt op deze manier sociale impact gemaakt, doordat de boeren een extra inkomsten krijgen.

Impact van magazines
Onderzoek Marketing Tribune wijst uit dat magazines meer invloed hebben op koopgedrag dan influencers. Dat komt door de iets sterkere band die magazines hebben met de lezers. Een magazine wordt bovendien positiever ontvangen dan andere vormen van offline reclame, omdat het minder als reclame wordt gezien. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken en inspireren is een magazine voor Happy Times Magazine dus een logische keuze.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com