5 juli 2018

Ook Facebook kiest voor papieren offline magazine

Grow, het nieuwe magazine dat deze maand in de schappen lag bij de business class-lounge van het Londense vliegveld Heathrow blijkt een uitgave van Facebook te zijn. Het magazine, een kwartaalblad, richt zich met name op zakelijke leiders.

In haar voorwoord vertelt Nicola Mendelsohn, vicepresident van Facebook voor de Europa, Midden-Oosten en Afrika, dat het idee voor het magazine ontstond tijdens een Grow. Dit is een kleinschalig evenement, dat Facebook al enkele jaren organiseert. Daar komen ‘traditionele merken, disruptieve nieuwkomers en creatieven’ bij elkaar om over de nieuwste trends te praten. “Die gesprekken tijdens Grow zijn ons zo goed bevallen, dat we besloten ze ook online en in print te brengen”, aldus Nicola in haar voorwoord.

Magazine

De eerste editie van Grow gaat over de opkomst van niche-merken en heeft de Zweedse ‘retail goeroe’ Oscar Olsson op het omslag. De artikelen in Grow zijn via Facebook ook online te lezen. Media-platform FIPP probeerde te achterhalen in welke oplage en waar Grow wordt verspreid, maar ontving geen reactie van Facebook.

Ook Arirbnb kiest voor print

FIPP brengt een eerder uitstapje richting print door een andere online-gigant in herinnering. Airbnb bracht eind 2014 het eigen Pineapple magazine uit. Pas in 2016 verscheen de eerste editie van de opvolger, magazine Airbnbmag . Dit magazine verschijnt inmiddels vier keer per jaar.

Ook een magazine maken?

Wil je ook een magazine maken voor je bedrijf of merk? Wij hebben de kennis in huis om binnen jouw budget een mooi en aantrekkelijk magazine te ontwikkelen. We werken samen met jouw fotografen of vormgevers. Of we schakelen vertrouwde mensen uit ons eigen netwerk in. Als je wilt, nemen we je alles uit handen. Tot aan de verspreiding aan toe! Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op. Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com