12 maart 2020

Ook drukwerk kent trends

In welke branche je ook actief bent, er zijn bijna altijd trends waarmee je rekening kunt houden. Ook huisstijl drukwerk is aan trends onderhevig. Misschien realiseer je je dit niet, maar design en ontwerpen, alles verandert continu. Soms is het aanpassen van jouw huisstijl aan een modernere look een goed idee.

Memphis Design

Memphis design is een afgeleide van de Memphisgroep, een groep interieurontwerpers uit de jaren 1981-1987. De stijl is verbonden met het postmodernisme en haalde haar inspiratie uit de popart en de art deco. Hun ontwerpen kenmerkten zich door de onlogische combinatie van geometrische vormen, felle kleuren en allerlei patronen door elkaar. In huisstijl drukwerk herken je dit aan de bizarre en uitdagende ontwerpen.

Gedurfde Kleurovergangen

Een van de belangrijkste grafisch design trends is het gebruik van gradients, ofwel overgangen. Zogenaamde ‘duotone gradients’ geven elk ontwerp diepte en karakter.

Merk Patronen

Bedrijven ontwikkelen steeds vaker patronen voor hun merk. Sommigen gebruiken daarvoor het logo als basis. Deze patronen worden vaak geplaatst op grote oppervlakten van huisstijl producten, zoals visitekaartjes of briefpapier.

Minimalistisch

Minimalisme is eigenlijk altijd een trend in design. Consumenten zijn gewend om heldere en ongecompliceerde designs te zien. Veel bedrijven hebben dit door en gaan daarom voor een minimalistische benadering als het gaat om branding.

Drukwerk maken?

Wij volgen trends op de voet en zorgen op deze manier voor creatief drukwerk. Meer weten? Bel vandaag nog naar Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

 

 

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com