6 januari 2017

Onze tips voor het versturen van Direct mail

Het doel van Direct Mail is het krijgen van aandacht voor jouw bedrijf, dienst of aanbieding. Maar aandacht is een steeds schaarser goed. We worden dagelijks bestookt met reclameboodschappen. En waar je 2 jaar geleden nog 50 e-mails op een dag kreeg, zijn dat er inmiddels 100 of 150 geworden. Daarnaast hebben we social media die ons volop in beslag nemen. Logisch dus dat de aandacht online moeilijk te verkrijgen is. De ‘ouderwetse’ brievenbus brengt daarom uitkomst.

Wanneer je persoonlijk een brief ontvangt, en niet weet van wie deze afkomstig is, zal je die zeker openen en lezen. En dat betekent aandacht voor jouw boodschap! Om die reden is het ook in 2017 slim om te investeren in Direct Mail. Je zult ervaren dat de respons op je direct mails veel hoger is vergeleken met de e-mails die je verstuurt.

Direct Mail tips

We geven graag enkele tips voor Direct Mail om het succes ervan te maximaliseren.

Tip 1: Gebruik een postzegel en geen zakelijk briefpapier en envelop.

Als je gebruik maakt van een postzegel in plaats van een ‘gefrankeerd’ stempel, wordt de Direct Mail veel vaker geopend.

Tip 2: Verstuur Direct Mail naar je bestaande klanten

Je bestaande klanten hebben al bewezen dat ze vertrouwen hebben in jou en jouw producten of diensten. Het kan interessant zijn deze relatie verder uit te bouwen. Ze vinden het bovendien leuk om iets van je te horen!

Tip 3: Verstuur waardevolle informatie

Probeer zo persoonlijk en oprecht mogelijk waardevolle informatie in de Direct Mail te plaatsen. Iets waar je klant echt iets aan heeft.

Tip 4: Zorg ervoor dat je website eenvoudig te vinden is

Het kan handig zijn om een aparte webpagina te maken voor de mensen die de Direct Mail ontvangen. Zo kun je de Direct Mail één op één laten aansluiten op internet. De url waar je ze naar toestuurt moet natuurlijk wel kort en duidelijk zijn.

Tip 5: Volg de Direct Mail altijd op!

Misschien is het aantal verkopen na het versturen van je Direct Mail niet extreem hoog maar vergeet de opvolging niet! Stuur bijvoorbeeld een dag nadat je klanten de Direct Mail hebben ontvangen een e-mail met als onderwerp “Naar aanleiding van de brief die je gisteren ontving”. De openratio’s van deze e-mails zijn altijd enorm hoog en dat geldt ook voor de conversies.

Meer weten over Direct Mail?

Wil je meer weten over Direct Mail? Wij helpen je graag op weg. Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com