2 juli 2019

Onze tips voor een betere folder

De papieren folder is een sterk communicatiemiddel. De folder heeft een netto bereik van maar liefst 84 procent! Graag delen wij onze beste tips voor een goede folder.

 

Wees relevant
Een folder moet duidelijk maken wat voor de lezer kunt betekenen of het moment dat hij daar ook voor open staat. Eenvoudig uitgelegd: Reclame voor ijsjes heeft in de winter weinig zin.

Werk crossmediaal
Je versterkt de kracht van de folder, als deze deel uitmaakt van een zogeheten omnichannel strategie. Dat betekent dat je meerdere kanalen gebruikt om zichtbaar te zijn.

Herhaal, herhaal, herhaal
Eén keer één folder is niet zo’n goed plan. Alleen met herhaling creëer je bewustzijn, traffic en contact met je (potentiële) klanten.”

Altijd een goede call-to-action
Natuurlijk, voor veel mensen is de folder een bron van inspiratie. Maar een folder is zéker ook een actiemedium. Een goede folder zet de lezer aan in beweging te komen, of dat nu een bezoek aan je winkel is, aan je webshop of dat het gaat om het maken van een afspraak.

Ken je klant
Klantenkennis is essentieel voor een goede ondernemer. Het in beeld brengen van je klanten kan al heel eenvoudig. Vraag bij de kassa om iemands postcode. Blijkt dat een aantal klanten in dezelfde straat of buurt wonen, dan is de kans groot dat hun buren ook potentiële klanten van je zijn!

Betrek je medewerkers
Stem iedere folder campagne af met de werkvloer. Een mooie aanbieding in de folder die mensen naar jouw winkel trekt, moet prominent in de winkel liggen.

Zoek samenwerking
Geloof ons, er zijn fabrikanten die tegen betaling gebruik willen maken van jouw folderruimte. Perfect! Bovendien beschikken deze fabrikanten veelal over goed beeldmateriaal  waar je als retailer gebruik van kunt maken.

Onze laatste tip: zorg voor goede afstemming

Een goede afstemming met de drukkerij is belangrijk. Je kunt daarbij denken aan depapierkwaliteit en het druk- of printproces. Wij nemen dit graag uit handen. Wij hebben alle kennis in huis om ervoor te zorgen dat jouw folder opvalt. Weten hoe? We vertellen je er graag alles over. Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op,telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com