12 december 2018

Onze beste vier feestdagen marketing tips

De Kerstdagen en de jaarwisseling zijn feestdagen, die kansen bieden voor ondernemers. Zorg dat je hiervan profiteert. Met onderstaande tips hopen we je te inspireren maar je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.


Kies voor direct mail met kerst

December is de perfecte maand om extra aandacht te besteden aan je commerciële uitingen. Klanten besteden ieder jaar veel geld aan kerstcadeaus. Grijp dus de kans om rond de feestdagen je adressenbestand aan te schrijven met leuke aanbiedingen voor specifieke producten en diensten. Ook is het slim om informatie te delen over extra koopavonden en deze te koppelen aan een speciale kortingsactie. Creëer een gevoel van urgentie om een bepaald aanbod niet mis te lopen, bijvoorbeeld met speciale dagaanbiedingen. Het aanbieden van een feestelijke give-away bij een aankoop is ook erg effectief.

Voeg wat sfeer toe

Wat voor bedrijf je ook hebt, je kunt eenvoudig wat kerstsfeer creëren in je communicatie-uitingen. Voeg hiervoor een afbeelding van een kerstboom toe aan je bedrijfslogo of illustreer je folders met kerstballen en sneeuw. Laat de kerstsfeer terugkomen op je website, je direct mails, je kerstkaarten, je folders enzovoort.

Waardeer je vaste klanten

Vaste klanten zijn erg belangrijk voor je omzet. Leg deze klanten in de watten door ze tijdens de feestdagen te trakteren op exclusieve kortingen en aanbiedingen. Gebruik een mooie direct mail om ze hiervan op de hoogte te brengen en verstuur deze zo gepersonaliseerd mogelijk. Heb je tijd? Schrijf dan zelf de adressen en plak postzegels in plaats van een frankeermachine te gebruiken.

Verstuur een kerstprijsvraag

Organiseer een kerstprijsvraag. Kies voor huis aan huis verspreiding en daag je klanten en potentiële klanten uit om mee te doen! Laat ze bijvoorbeeld een foto insturen van hun kerstboom of hun beste kerstrecept met je delen. Natuurlijk krijgt de beste inzending een aantrekkelijke prijs. Ook van die uitreiking maak je vervolgens weer een media-momentje.

Samen sparren?

Wil je sparren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Laat het weten. We denken graag met je mee. Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com