11 augustus 2021

Onze 5 tips voor een goede folder

Je wilt een folder die scoort. Dat kan, maar een folder maken kost tijd en geld. Het is daarom belangrijk om zo goed mogelijk in te zetten op een folder die resultaten boekt. Die resultaten kunnen van alles zijn en is afhankelijk van jouw business. Meer omzet is een veel voorkomend doel, maar het doel kan ook zijn meer bezoeken aan je website of meer informatieaanvragen. Wat jouw doel ook is, het is belangrijk dat je folder goed scoort bij de ontvanger. Dat is het begin van je succes. We delen graag vijf tips om een succesvolle folder te maken.

1. Begrijp je klant.

Communiceer met je klanten, zodat je weet wat er speelt. Deze input kun je gebruiken om je folder te maken. Je kent de vragen en aarzelingen van je klanten. Benoem de voordelen van jouw producten of diensten in je folder en zorg dat je de vragen en aarzelingen proactief pareert.

2. Gebruik de AIDA formule.

AIDA staat voor Attention, Interest, Desire, and Action. Dat betekent dat je folder allereerst aandacht moet krijgen (Attention). Vervolgens moet de potentiële klant geïnteresseerd raken en zin krijgen het product te kopen of je dienst af te nemen. Zet de klant tot slot aan om deze koopwens om te zetten in actie.

3. Gebruik koppen en afbeeldingen die interessant zijn.

De gemiddelde lezer heeft minder dan 5 seconden nodig om een blik te werpen op je folder en te beslissen om deze al dan niet te gaan lezen. Is de kop of zijn de afbeeldingen op je folder saai? Dan zullen maar weinig ontvangers je folder gaan lezen. Kortom, val op, zowel met beeld als tekst.

4. Gebruik bullet points voor de belangrijkste eigenschappen.

Lezers zijn geneigd een folder te scannen. Duidelijke bullet points geven heel gericht aan wat je te bieden hebt en lezen supermakkelijk. Is iemand dan geïnteresseerd, dan wordt de rest van de tekst alsnog gelezen.

5. Vertel ze wat je wilt dat ze doen na het lezen van de folder.

Nu de lezer geïnteresseerd is in wat je verkoopt, moet je ook de volgende stap te zetten, namelijk vertellen wat hij moet doen om jouw product of dienst te verwerven. Als je de lezer niet aanspoort om nú te handelen, zijn je folder inspanningen voor niets geweest.

Folders maken en verspreiden

Daar weten wij dan weer alles van! Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl. We adviseren je graag.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com