23 april 2018

Folders in de juiste kleur

Bij een folder is het kleurgebruik van groot belang. De achtergrond- en tekstkleur bepalen de leesbaarheid. Ook kun je door middel van de folder kleur een bepaalde doelgroep aantrekken en aansporen tot lezen. Bij het ondernemen van actie en de doelgroep jongeren is vaak een felle kleur aantrekkelijk. Een beursfolder met informatieve tekst kan beter neutraal zijn van kleur.

Graag laten we je kennismaken met enkele handige tools om de mooiste kleuren te ontdekken voor jouw folder.

Verzamel foto’s

De allereerste stap is het verzamelen van een aantal foto’s die kenmerkend zijn voor jouw bedrijf, product of organisatie. Ontdek vervolgens welke kleuren in deze foto’s verscholen zitten. Dit kun je natuurlijk doen met de ‘pipet’ in Photoshop, maar het is nog makkelijker met de tool van www.colorhunter.com. Upload je foto in de tool óf geef de URL waar jouw foto staat. In een mum van tijd heb je een duidelijk overzicht van de kleuren in je afbeelding.

 

Kleurenpalet voor je folder

Nu je het gewenste kleurenpalet hebt, kun je deze kleuren benutten in je folder of andere communicatie-uitingen. Je hebt nu een maximaal aantal kleuren, dat je telkens terug kunt laten komen in je folder. Zo creëer je eenheid en rust. Gebruik niet teveel kleuren, dat doet je folder geen goed. Natuurlijk is een kleurenpalet niet alleen geschikt voor je folder, maar bijvoorbeeld ook voor flyers, visitekaartjes en je website. Kortom, voor je hele huisstijl!

Folder maken?

Dat doen we graag voor je! Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com