15 juni 2018

Ontdek de zeggingskracht van kleuren

Wil je een professionele brochure maken, dan kun je niet om de keuze van kleuren heen. Kleurenleer is een onmisbaar onderdeel van het grafische vak. En daarom bijzonder belangrijk om over na te denken bij het maken van een brochure. Het gebruik van de juiste kleuren kan een bedrijfsidentiteit maken of breken. Kleuren zorgen voor emotionele waarde. Juist gekozen dan laat de brochure je bedrijf extra opvallen.

 

Rood in je brochure straalt kracht, jeugdigheid en belangrijkheid uit.

Rood is de meest stimulerende kleur, het staat voor passie en kracht. Het is de kleur die de meeste aandacht trekt. Rood wordt daarom vaak gebruikt voor een waarschuwing of aanduiding. Wil je liever een rustige uitstraling? Gebruik deze kleur dan met mate, in een lichte tint, of helemaal niet.

Oranje in je brochurestraalt vriendelijkheid, energie en uniciteit uit.

Oranje is de rustigste kleur van de warme kant van het kleurenspectrum. Oranje is uitdagend en energiek. Het wekt in je brochure een gevoel van beweging op en straalt het energie uit.

Geel staat voor enthousiasme, geluk en oudheid.

Een felle geeltint is de meest energieke kleur. Afgezwakte tinten geel wekken een gevoel van vertrouwen en positiviteit op. Geel wekt ook de eetlust op! Goed om te weten als je een brochure maakt waarin lekker eten en drinken een belangrijke rol speelt.

Groen in je brochure straalt groei en stabiliteit uit.

Groen heeft hetzelfde kalmerende karakter als blauw, maar ook de frisse kwaliteiten van geel. Hierdoor zorgt groen voor een gebalanceerde en rustige sfeer. Ben je actief met geld of financiën, verzekeringen of hypotheken. Dan zijn donkerdere tinten groen perfect voor je brochure.

Blauw staat voorrust en vertrouwen

Misschien verbaast het je niet: blauw is de meest favoriete kleur ter wereld. Alle tinten blauw hebben een rustige, betrouwbare uitstraling, maar lichtblauw wordt vaker als vriendelijk beschouwd terwijl donkerblauw als zakelijk wordt ervaren.

We denken mee!

Natuurlijk zijn er nog veel meer kleuren die het overwegen waard zijn. Wil je een brochure maken?  Dan horen we graag wie je doelgroep is en wat je wilt uitstralen. We delen onze kennis met jou, zodat de brochure ook daadwerkelijk bereikt wat je beoogt. Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com