3 december 2020

Ontdek de waarde van direct mail

Return on Investment (ROI) is voor veel (marketing)managers een belangrijke indicator voor het al dan niet kiezen voor een direct mail campagne. PostNL maakte onlangs, op basis van onderzoek, de ROI van direct mail inzichtelijk.

Wie zijn ideeën voor een marketingcampagne wil verantwoorden, doet dit vaak aan de hand van de return on investment. Kijk- en luisteronderzoek bijvoorbeeld helpt daarbij voor televisie- en radio-campagnes. Facebook en Google hebben op hun beurt duidelijke meetinstrumenten voor online uitingen.

Direct mail onder de loep

Op verzoek van PostNL benaderde een onderzoeksbureau in de afgelopen jaren duizenden ontvangers van direct mail campagnes. Het bureau kon zo een conversiepercentage opstellen: hoeveel procent van de ontvangers en hoeveel procent van hen kocht een product? Verder keek het bureau naar data met betrekking tot de kosten en de omvang van direct mail campagnes. Door die kosten te matchen met de data uit het onderzoek kon een reële inschatting gemaakt worden van de ROI voor direct mail.

Direct mail is lucratief

Het onderzoek toont aan dat direct mail campagnes van e-commerce ondernemingen bijzonder lucratief zijn. Ze hebben een gemiddeld bereik van 59 procent en een gemiddelde conversie van 9 procent. De gemiddelde omvang van de direct mail campagnes uit het onderzoek was 310.458 stuks tegen bijbehorende kosten van 34,2 cent per direct mail. Die kosten vertegenwoordigen voor twee derde deel de portokosten en een derde deel de kosten voor het drukwerk.

Reken maar uit!

Even snel een rekensom maken:
Stel: je verstuurt een direct mail waarvan het gemiddelde aankoopbedrag 30 euro en de productmarge 40 procent is.
Het versturen van 310.458 direct mails kost dan (310.458 x 0,342) = 106.176,60 euro. Het levert daarentegen 197.823,80 euro op (310.458 x (0.590 x 0,090) x 30 x 40). Kortom, direct mail is interessant!

Direct mail versturen?

Wie verzorgen dat goed en goedkoop. Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

Bron

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com