24 maart 2022

Ontdek de latente klantbehoefte

Natuurlijk wil je zo goed mogelijk begrijpen wat de behoefte is van je (potentiële) klanten. Sommige behoeften zijn ‘onzichtbaar aanwezig’. Dat is eigenlijk de behoefte waarvan je potentiële klanten zich eigenlijk niet bewust zijn. Als het je lukt die behoeften scherp te krijgen, kun je daar je voordeel mee doen. Je lost daarmee een probleem op, nog vóórdat je klanten zich er zelf  van bewust waren dat ze een probleem hadden. Een folder is vervolgens dé manier om je klanten hierover te informeren!

Achterhaal het belangrijkste doel van je klant.

Als je het doel van je klant kent, kun je daarvoor de juiste oplossingen bieden. Een bedrijf dat ladders verkoopt heeft waarschijnlijk klanten die als doel ‘werken op hoogte’ hebben. Zo’n bedrijf kan overwegen om naast ladders te verkopen ook steigers te verhuren.

Bedenk wanneer de behoefte aan jouw product ontstaat.

Als het gaat vriezen, willen mensen schaatsen kopen. Stijgen de temperaturen, dan ontstaat behoefte bijvoorbeeld de behoefte aan waterijsjes.

Speel in op trends

Er kan zich zomaar iets voordoen, waar je op in kunt spelen. Wees daarop alert. De start van de Tour de France in jouw stad kan de vraag naar racefietsen doen toenemen.

Analyseer de online zoekopdrachten

De zoekopdrachten online geven informatie om de latente klantbehoefte in kaart te brengen. Door te analyseren waarop mensen zoeken, weet je welke oplossing je zou moeten bieden.

Aan de slag?

Wij hebben alles in huis om jouw folders te maken! Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com