14 februari 2018

Online en offline marketing kan elkaar versterken

Folders zijn een voorbeeld van offline marketing. Het is dé manier om de via de brievenbus te communiceren met jouw (potentiële) klanten. Ook in de toekomst blijft offline communiceren interessant. We geven 5 tips om het beste van offline en online te combineren.

Bijna driekwart van de Nederlanders verwacht dat er ook in de toekomst nog fysieke winkels zullen zijn. En dat terwijl er steeds vaker via mobiel en/of tablet wordt gekocht. De toekomst van het winkelen ligt in de combinatie van online en offline. Omdat online en offline marketing niet meer zonder elkaar kunnen, geven wij een aantal tips hoe je het meest uit beide kanalen kunt halen. Je zult ontdekken dat de folder absoluut klaar is voor de toekomst!

Tip 1. Wees niet bang om online en offline te combineren

Op lokaal gebied komen de klanten uit je omgeving. Daarom is het belangrijk dat je daar goed zichtbaar bent. Stel dat je met een folder je winkel onder de aandacht wil brengen bij je doelgroep en je twijfelt over hoe je dit het beste kunt doen. Bedenk dan dat je meer effect zult hebben door meerdere kanalen te gebruiken. Als je kiest voor folderverspreiding, dan zien je (potentiële) klanten de aanbieding slechts één keer. Als je ervoor kiest de folder te combineren met een bannercampagne, is de kans groot dat de boodschap herhaald wordt en dus beter in het geheugen blijft hangen. Een online bannercampagne bestel je heel eenvoudig via ons platform Zichtbaar.nu.

Tip 2. Wees consistent

Consumenten willen graag via elk kanaal dezelfde winkelervaring hebben en maken geen onderscheid in online/offline. Kies er daarom voor dat jouw folder dezelfde uitstraling heeft als de winkel en je website.

Tip 3. Online vindbaar = offline ook beter vindbaar

Steeds meer mensen oriënteren zich eerst online, voordat ze naar de winkel gaan. Dit kan voordelen bieden voor je winkel. Tegenwoordig willen consumenten niet lang zoeken naar een winkel. Als je online goed vindbaar bent, is het voor de consument een makkelijke keuze om een kijkje te nemen op je website. Meld daarom in je folder altijd duidelijk je website.

Tip 4. Verstuur een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief per mail kunnen mensen lezen op het moment dat ze zelf uitkiezen. Begin eenvoudig: stuur maandelijks leuke aanbiedingen of nieuwtjes over je winkel. Zet in je folder een aanbieding die alleen online verkrijgbaar is.

Tip 5. Gebruik social media

Denk niet dat alleen de jongere generatie online aanwezig is. Steeds meer generaties zijn onder andere ook op Facebook te vinden. En andersom denk niet dat alleen ouderen folders lezen. Ook jongeren vinden folders leuk, voor inspiratie, ideeën en aanbiedingen!

Laat Verspreiden.com je helpen

Wil je meer weten? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com