28 oktober 2015

Onderzoek: Folderreclame populairder dan internetreclame

Uit de Irritatie Monitor Internetreclame 2015 blijkt dat jongeren genoeg hebben van internetreclame. Maar liefst 80 procent van de jongeren in de leeftijdscategorie tussen 18 en 24 jaar schenkt geen aandacht aan reclame op het internet. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau No Ties in opdracht van Relay42, aanbieder van marketingtechnologie.

De opkomst van adverteren via internet en e-mail kan in steeds mindere mate rekenen op positieve reacties van consumenten. Ze hebben een grondige hekel aan telemarketing, commerciële sms-jes, popups en e-mail. Dit wordt ervaren als ‘gedwongen’ reclame, reclame waar mensen niet of moeilijk omheen kunnen.  Consumenten hebben het liefst een papieren folder, huis-aan-huis, in de brievenbus. Hoewel de huis-aan-huis folder irritatie zou kunnen wekken omdat mensen naar de brievenbus moeten lopen voelt dit voor veel mensen minder gedwongen en wordt het meer gewaardeerd.

Folders verspreiden aan huis

Papieren folders zijn ondanks de opkomst van apps en websites met reclameacties nog altijd veruit het populairst. Ongeveer 11,5 miljoen Nederlanders lezen de papieren folders, tegen 3,8 miljoen die alleen of ook digitaal lezen. Dat blijkt uit onderzoek van GfK van afgelopen jaar onder ruim zesduizend consumenten. Vier op de vijf Nederlanders ontvangen volgens het onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van de foldermakers zelf, graag een folder in de brievenbus. Bijna een derde leest digitale folders, en een kwart doet allebei. Gemiddeld wordt zeventien minuten per week besteed aan het lezen van de reclameblaadjes. Slechts 3% van de mensen geeft aan reclame in de brievenbus irritant te vinden.

Papieren folder verleidt

De papieren versie weet sneller tot een aankoop te verleiden. Bij de helft van de lezers verleidt een papieren folder nog wel eens tot een aankoop, bij digitale folders is dat 36 procent. Volgens de onderzoekers wordt het lezen van een papieren folder door de helft van de respondenten als ontspannend gezien.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com