20 september 2018

Nu al nadenken over Sinterklaas

Folders verspreiden voor Sinterklaas? Dan wordt het tijd dat je start met plannen maken. De tijd is er rijp voor. De chocoladeletters en kruidnootjes liggen al in de schappen en voor je het weet, barst Sinterklaasdrukte los. Een goede folder kost tijd om te maken. Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen. Met ons stappenplan weet je dat zeker dat je folder voor 5 december gereed is.

Voordat je folder gaat maken, gaat er nogal wat aan vooraf. Het is dan ook belangrijk  om van alle aspecten van een folder op de hoogte te zijn. Denk om te beginnen maar eens aan de lay-out. De eerste indruk is belangrijk, zeker ook bij huis-aan-huis verspreiden folders. De folder moet prikkelen en uitdagen om deze door te bladeren en te lezen. Maar daar blijft het niet bij. De interesse van de lezer moet geprikkeld blijven bij het zien van jouw folder. Lange stukken tekst en moeilijk taalgebruik vinden mensen onprettig. Daarnaast maken duidelijke foto’s en afbeeldingen je folder  aantrekkelijk. Door vooraf goed denkwerk en duidelijk overleg te voeren over concept en inhoud is de belangrijkste stap naar een goede folder gezet.

Stap 1 Bepaal het onderwerp van je folder. In dit geval: Sinterklaas!

Welke artikelen moeten er in de folder aan de orde komen? Heb je voorbeeldmateriaal beschikbaar? Uit welke bronnen kun je infromatie halen?

Stap 2 Benoem de doelgroep van je folder

Voor wie is de folder bedoeld? Richt je je op kinderen of op de (groot-) ouders van kinderen. Als je verschillende doelgroepen hebt, geef dan de volgorde van belangrijkheid aan. Omschrijf de kenmerken per doelgroep.

Stap 3 Stel doelen aan je folder

Wat moet je folder teweegbrengen bij de doelgroep(en)? Formuleer de doelen zo SMART mogelijk(Specifiek, Meetbaar, Aanvaardbaar/ Actiegericht, Realistisch en Tijdgebonden).

Stap 4 Bepaal toon en uitstraling van je folder

Stem de toon en de vormgeving van je folder goed af op de doelgroep. Kijk ook naar hoe andere bedrijven hun Sinterklaas folder maken. Schrijf helder, inspirerend en actief.

Stap 5 Ontwerp je folder

De manier waarop de folder wordt vormgegeven en gedrukt, is afhankelijk van doelgroep, doelstelling, gewenste uitstraling en het beschikbare budget. Als je vormgeving en drukwerk uitbesteedt, zorg dan voor een duidelijke briefing waarin bovenstaande punten verwerkt zijn. De vormgever/drukker kan op basis daarvan een voorstel met offerte uitbrengen.

Stap 6 Maak afspraken over de verspreiding van je folder

Hoe wordt de folder verspreid? Heb je actuele adressen beschikbaar of kies je voor huis-aan-huis verspreiding?

Stap 7 Maak een planning voor de productie van je folder

Reken vanaf de verspreidingsdatum terug en maak een tijdschema waarin alle activiteiten staan en de namen van de mensen die in actie moeten komen. Bewaak de deadlines en het budget. Geef wijzigingen in de planning aan alle betrokkenen door.

Sinterklaasfolders verspreiden?

We zijn je graag van dienst! Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com