3 oktober 2023

NOM: De huis-aan-huiskrant wordt volop gelezen

De huis-aan-huiskrant is nog steeds springlevend. Zo lezen 10,8 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder wel eens een huis-aan-huiskrant. Daarvan leest maar liefst driekwart de krant alleen op papier. Wie de huis-aan-huiskrant leest, leest deze ook zeer intensief. 56% leest driekwart of meer van een nummer.

Dit blijkt uit een recent printbereiksonderzoek van NOM (nationaal onderzoek multimedia). NOM heeft als brede doelstelling het in kaart brengen van het lezen van totale mediamerken, ongeacht het platform waarop content wordt verspreid. Dit wordt gedaan door middel van dataverzameling, controle en certificering van gegevens over verspreiding en bereik van dagbladen, magazines, HAH-kranten en vaktijdschriften.

Bereik alle doelgroepen
Het onderzoek wijst verder uit dat de huis-aan-huis kranten alle doelgroepen in Nederland bereiken. Zo bestaat de lezersgroep voor 47% uit mannen en 53% uit mannen. Alle leeftijdscategorieën lezen de  huis-aan-huiskrant. Het grootste aantal lezers (50%) bevindt zich in de leeftijdscategorie 35-64 jaar. Opvallend is dat ruim driekwart van de lezers van de HAH-kranten de dagelijkse aankopen doet.

Interessant reclamemedium
Voor adverteerders zijn deze cijfers interessant. Wie lokaal inwoners wil bereiken, kan meeliften op de populariteit van de huis-aan-huiskranten. Adverteren in deze kranten is een van de mogelijkheden. Daarnaast maken ondernemers vaak gebruik van de mogelijkheid om een reclamefolder te laten verspreiden gelijktijdig met de huis-aan-huiskrant.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com