3 januari 2024

Nijmegen: ja-sticker op de brievenbus

De gemeente Nijmegen werkt vanaf februari a.s. met de ja-sticker. Doel daarvan is het verminderen van afval en het zuinig omgaan met het gebruik van papier, inkt en energie. Inwoners die graag ongeadresseerde folders en ander reclamedrukwerk willen ontvangen, kunnen daarvoor de Ja-sticker op hun brievenbus plakken.

De verspreiding van de huis-aan-huisbladen, waaronder de gemeentekrant en de wijkbladen, vallen buiten dit ja-sticker beleid. Inwoners die deze bladen liever niet ontvangen, kunnen dit aangeven met een nee-sticker. Zij ontvangen dan geen folders en geen huis-aan-huisbladen.

Minder oud papier
Het invoeren van de nieuwe ja-sticker zorgt ervoor dat er minder ongeadresseerde reclamefolders worden verspreid, die ongelezen in de papierbak verdwijnen. Landelijk onderzoek wijst uit dat ongeveer een derde deel van de Nederlanders een ja-sticker wenst. Als je dit cijfer loslaat op de gemeente Nijmegen betekent dit een besparing van 700.000 kg papier.Folderverspreiding

Ondernemers
Veel ondernemers gebruiken de brievenbus om reclame te maken voor hun producten of diensten. Logisch, het is een zeer effectieve manier van reclame maken. Vanzelfsprekend kunnen zij met huis-aan-huis verspreiding dus nog steeds een groot aantal huishoudens in Nijmegen bereiken. Namelijk een derde van de huishoudens met de ja-sticker. Ook is verspreiding via het huis-aan-huisblad mogelijk. Een andere mogelijkheid voor ondernemers in de gemeente Nijmegen is de keuze voor geadresseerde verspreiding. Daarmee vallen hun folders alleen in de brievenbussen van hun doelgroep. Wat deze keuze extra aantrekkelijk maakt, is dat deze manier van verspreiden vaak een stuk ‘groener’ blijkt te zijn, dan verspreiding binnen het volledige bereik van de ja-sticker.

Verspreiden.com is hét platform voor jouw verspreiding in de gemeente Nijmegen.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com