20 september 2023

Nieuwe regels voor ondernemers in Groningen die folders verspreiden

Het verspreiden van reclamefolders wordt in Groningen vanaf 20 oktober moeilijker. Er gelden vanaf die datum strengere regels, volgens het zogeheten opt-in systeem. Dit betekent dat dan uitsluitend nog folders bezorgd mogen worden bij mensen, die daarvoor expliciet toestemming hebben gegeven. Met andere woorden, de verspreider van folders mag er niet zonder meer vanuit gaan, dat iedereen die geen NEE-sticker op zijn brievenbus heeft, folders wil ontvangen. Overigens zal Spotta, de verspreider van het gesealde folderpakket, de nieuwe regelgeving al per 1 oktober 2023 toepassen. Wil je als ondernemer toch een grote groep mensen bereiken in Groningen? Dan is geadresseerde verspreiding een goed alternatief.

Geadresseerde verspreiding is een vorm van direct mail. Wat direct mail extra aantrekkelijk maakt, is dat je je folders of ander reclamedrukwerk heel gericht kunt verspreiden. Jouw folders vallen daardoor precies op de juiste deurmat. Daarmee is direct mail een interessant alternatief voor ongeadresseerde huis aan huis bezorging. Je folder wordt gericht verstuurd aan jouw doelgroep. Daarmee verkleint de kans dat je folder ongelezen in de prullenbak verdwijnt. Een uitstekende oplossing dus voor ondernemers in Groningen.

Direct naar de juiste doelgroep
Als je doelgroep in kaart hebt, weet je precies wie dat zijn. Je kent hun smaken en voorkeuren. Daar kun je in je folder op inspelen, bijvoorbeeld in je taalgebruik, je foto’s en de afbeeldingen die je gebruikt. Heb je zelf een adressenbestand, dan kun je die gebruiken voor het verspreiden van je folders. Anders kun je bij Verspreiden.com AVG proof adressen kopen. Nog even en dan kun je in de Direct Mail module van Verspreiden.com exact jouw doelgroep selecteren en daarvoor jouw direct mail bestellen.

Direct mail bestellen?
Goed besluit! Bestel jouw direct mail campagne op ons platform snel en eenvoudig.

Meer weten over de ja-sticker?
We hebben alle informatie en een compleet overzicht voor je op een rijtje gezet: https://www.verspreiden.com/ja-sticker

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com