11 januari 2024

Nieuwe regels voor folderverspreiding in Weesp

De regels voor folders in de brievenbus zijn in Weesp veranderd. Inwoners van Weesp moeten met ingang van dit jaar zelf aangeven of ze reclamefolders willen ontvangen. Dat kan met een sticker op de brievenbus. Met een ja-sticker op de brievenbus maken de inwoners duidelijk dat ze graag ongeadresseerd reclamedrukwerk willen blijven ontvangen.

Met de introductie van de ja-sticker hoopt de gemeente Weesp de verspilling van papier tegen te gaan. De ja-sticker werd in 2018 al ingevoerd in de gemeente Amsterdam. Weesp en Amsterdam werden op 24 maart 2022 bestuurlijk samengevoegd. Om die reden doet de ja-sticker nu ook in Weesp zijn intrede.

Keuzes in de brievenbus
De introductie van de ja-sticker betekent dat de Weespers sinds dit jaar maar liefst vier keuze hebben in de brievenbus. Wie geen enkele sticker plakt, ontvangt geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, maar wél huis-aan-huisbladen. Wie een ja-sticker plakt krijgt zowel reclamefolders als huis-aan-huisbladen in de brievenbus. Andere mogelijkheden zijn: nee/ja-sticker (geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, wél huis-aan-huisbladen) en nee-sticker (geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, geen huis-aan-huisbladen).

Reclamedrukwerk verspreiden in Weesp
In Weesp gebruiken ondernemers de brievenbus om hun producten of diensten onder de aandacht te brengen. Ook onder de nieuwe regels kunnen zij via huis-aan-huis verspreiding nog steeds een groot aantal brievenbussen bereiken. Toch kan ook een andere manier van verspreiden interessant zijn, namelijk geadresseerde verspreiding. Met deze vorm van verspreiden vallen de reclamefolders alleen in de brievenbussen van hun eigen doelgroep. Ook daarmee wordt verspilling van papier voorkomen. Immers, alleen potentieel geïnteresseerde inwoners ontvangen de folder. Daarmee is deze manier van verspreiden in veel gevallen ‘groener’ dan verspreiding op alle adressen met de ja-sticker.

Verspreiden.com is hét platform voor jouw verspreiding in de gemeenten Weesp en Amsterdam.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com