30 augustus 2017

Nieuwe folders: de herfst komt eraan

Folders krijgen langzaamaan een ander uiterlijk. Het is duidelijk dat de herfst eraan komt. Het vrolijke geel in de folders van deze zomer maakt langzaam plaats voor folders met herfstkleuren zoals pompoenoranje en herfstbladerengeel en -bruin. Wie met zijn folders wilt inspelen op de actualiteit, volgt deze trend. Daarmee sluit je optimaal aan bij de belevingswereld van de lezer. En laat dat nu net jouw potentiële klant zijn.

Een goede folder of flyer maken, vergt het nodige denkwerk. Er zijn immers tal van manieren om een goede folder te maken.

Folder wekt interesse

Het belangrijkste doel van een folder is het wekken van interesse bij de lezer. De inhoud van een folder moet helder zijn, to-the-point en natuurlijk de nieuwsgierigheid opwekken bij de lezer van de folder. Het best meetbare effect is om de lezer aan te zetten iets te doen. Je kunt daarbij denken aan een website bezoeken, een antwoordkaart inleveren of een e-mail sturen.

Folder tips

Graag geven we je enkele tips die helpen bij het maken van een goede folder.

  • Denk na over wat je wilt bereiken met de folder. Schrijf van tevoren op wat de ontvanger van een folder na het lezen moet weten, denken en doen. Baken die boodschap af en houd dat bij de hand tijdens het schrijven. Geef niet meer inhoud aan de folder dan deze zaken. Hoe beperkter en meer to-the-point, hoe beter.
  • Durf dus gerust onvolledig te zijn, maar geef wel aan waar iemand meer informatie kan krijgen.
  • Een lezer van een folder stelt zichzelf altijd de vraag: ‘Wat heb ik hieraan?’ Probeer die vraag dan ook te beantwoorden in de tekst.
  • Vermijd lange zinnen. Houd het kort en bondig.
  • Gebruik foto’s en illustraties (goede kwaliteit foto’s!) die de tekst ondersteunen. Hou rekening met de belevingswereld van de lezer. En kies, zoals gezegd, voor foto’s die aansluiten bij het seizoen.


Meer weten over folders?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om folders te drukken en folders te verspreiden? We vertellen je er graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com