23 februari 2021

Nieuwe code postfilter voor direct mail

De nieuwe regels van de code postfilter gaan op 1 april 2021 in. Deze veranderingen hebben grote gevolgen voor direct mail. Wij zetten de belangrijkste veranderingen op een rijtje.

In de code postfilter staan de regels voor het versturen van ongevraagde geadresseerde reclamepost en het gebruik van het Nationaal Overledenenregister en het Postfilter. Bedrijven zijn verplicht deze regels op te volgen.

De belangrijkste wijzigingen in de code postfilter

  • Op een reclame-uiting moet staan waar je je kunt afmelden voor reclamepost. Dit kan met de voorbeeldzinnen van postfilter of met een eigen tekst. Je moet in ieder geval verwijzen naar ‘afmelden kan via postfilter.nl’.
  • Consumenten moeten zich ook anoniem kunnen afmelden voor geadresseerde reclamepost. Eerst moesten zij zich altijd registreren en was deze afmelding 5 jaar geldig. Nu is bij registratie met naam en e-mailadres de afmelding 6 jaar geldig en bij anonieme afmelding 2 jaar.
  • De termijn voor adverteerders of opdrachtgevers om klachten te behandelen is verlengd naar 4 weken. Dit was 2 weken maar bleek te krap om klachten goed te kunnen onderzoeken en af te handelen volgens de codes in de Nederlandse Reclame Code.

Voorkom klachten

Vanzelfsprekend ben je gehouden aan deze richtlijnen als je direct mail verstuurt. Je bent bovendien verplicht om de Postfilter-voorkeuren te respecteren. Als mensen 6 weken na hun registratie alsnog ongevraagde geadresseerde reclamepost van jou ontvangen kunnen zij een klacht indienden bij de Reclame Code Commissie.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de postcode, direct mail of over het postfilter? Kijk dan op de website van postfilter of vraag het ons. Je kunt Verspreiden.com bereiken via telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com