24 januari 2024

Nieuw: maak gebruik van gratis doelgroepverkenning

Misschien herken je het: je hebt klantenadressen genoeg, maar wat is nu eigenlijk je doelgroep? Het valt niet mee om zelf een rode draad te herkennen in de hoeveelheid adressen en klantgegevens die je hebt. En dat terwijl het wel heel handig is om te weten wie jouw belangrijkste doelgroep is. Met die kennis kun je namelijk heel gericht een direct mailcampagne starten. Op ons platform maken we het je gemakkelijk: je kunt een gratis doelgroepverkenning laten maken.

Voor een doelgroepverkenning maken we een analyse van je huidige klantenbestand. Daarvoor kun je eenvoudig het adressenbestand van jouw klanten uploaden. Binnen 30 minuten ontvang je dan informatie over de top 5 hoofdsegmenten en de top 5 subsegmenten die in je klantenbestand vertegenwoordigd zijn. Vervolgens kun je eenvoudig zelf een direct mail samenstellen en gericht de doelgroep bereiken die bij jouw bedrijf past.

Whize segmenten
Mede hiervoor zijn wij officieel partner van Whooz. Uniek van Whooz is de mogelijkheid van hun slimme Whize segmentatie. Dit gebeurt aan de hand van socio-demografie, levensstijl, cultuur en (koop)gedrag. Op die manier worden 11 hoofdsegmenten onderscheiden, zoals dromen & rondkomen, bescheiden ouderen, gezellige emptynesters en jong & hoopvol. Deze huishoudens zijn vervolgens onderverdeeld in 59 subsegmenten.

Gericht verspreiden
Aan de hand van de doelgroepverkenning kun je vervolgens een doelgroep kiezen die optimaal aansluit bij jouw product of dienst. Stuur je aan die doelgroep een direct mail, dan weet je zeker dat je daarmee de juiste mensen bereikt. Het op deze manier benaderen van je doelgroep leidt tot een verlaging van de kosten, maar ook tot een verlaging van de reclamedruk op de samenleving. Het schrappen van potentiële ontvangers voor wie de direct mail waarschijnlijk niet relevant is, is daarmee ook een duurzame keuze. En dat terwijl het rendement van je direct mail een stuk groter zal zijn.

Klik hier voor de gratis doelgroepverkenning.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com