22 juni 2018

Nederlanders ontvangen graag Direct Mail

De helft van de Nederlanders is positief over direct mail en besteedt gemiddeld 2,2 minuten aan het lezen van direct mail. Dit blijkt uit MailMonotor Benchmark.

Is je direct mail op de deurmat gevallen, dan voert gemiddeld 15% van de ontvangers na een week de actie uit waartoe de direct mail aanzet. Nog eens 16% van de ontvangers heeft daarna het voornemen om iets met de direct mail te doen. Een grotere actiebereidheid bereik je door duidelijk te maken hoe de actie of aanbieding het dagelijks leven beter kan maken. Als je dit toepast in de direct mail, is de ontvanger bereid tot actie en kun je een bovengemiddelde respons behalen.

Scoor met: opvallend en onderscheidend

Een hoog bereik hangt vooral samen met een direct mail die opvalt en onderscheidend is. Je kunt daarbij denken aan een wijkende envelopvorm of –kleur of aan iets extra’s toevoegen. Zo valt de direct mail meer op en verleid je mensen om verder te lezen. Het personaliseren van de mailing kan ook bijdragen aan een hoger bereik.

Algemene waardering

Een hoge waardering hangt in grote mate samen met een hoge score op sympathiek. De mailing moet in de eerste plaats uitnodigend zijn, maar moet ook inhoudelijk mensen aanspreken. Alleen bij hoge scores op zowel vormgeving als inhoud wordt een hoge waardering behaald. De direct mails  met de hoogste waardering bevatten vaak een korting en/of bedankje voor bestaande klanten.

Respons

Een hoge respons hangt vaak samen met een hoge betrokkenheid bij het product of  merk. Dit is terug te zien bij bijvoorbeeld goede doelen of producten voor persoonlijke veiligheid. Door de direct mail te versturen naar bestaande klanten/donateurs bestaat er een hoge binding met het merk en een hoge persoonlijke relevantie. Door hierop voort te borduren en te benadrukken zijn lezers eerder bereid tot het ondernemen van actie.

Meer weten over direct mail?

Wij hebben volop ervaring met ontwerpen en verspreiden van direct mails. Daarover vertellen we graag. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur een mail naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com