Multichannel je direct mail versterken

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

21 juli 2020

Multichannel je direct mail versterken

Als je direct mail verstuurt, wil je natuurlijk dat jouw boodschap zo goed mogelijk blijft hangen bij de ontvangers ervan. Je kunt het succes van je direct mail campagne vergroten met een multichannel aanpak. Jouw boodschap trekt direct de aandacht en heeft meer impact.

Een multichannel aanpak werkt goed in mediacampagnes. Dit is een integrale marketingaanpak, waarbij je je doelgroep via meerdere kanalen bereikt. Het blijkt namelijk zo te zijn dat het herhaaleffect groter is als jouw boodschap via verschillende kanalen binnenkomt. Door jouw direct mail op de juiste manier te combineren, zorg je ervoor dat jouw boodschap op zoveel mogelijk manieren bij je doelgroep binnenkomt.

Communiceer via de brievenbus

De brievenbus speelt een belangrijke rol in een succesvolle multichannel aanpak. Een gepersonaliseerde direct mail werkt goed. Door multichannel meerdere zintuigen aan te spreken, creëer je beleving bij jouw doelgroep en blijft de boodschap beter hangen. Dat komt omdat ons brein een verschil ervaart tussen papier in de vingers (direct mail) en pixels op het scherm (online media), beeld op de televisie (tv-reclame) en uitingen op straat (buitenreclame). Als je direct mail aan het begin van je mediacampagne in combinatie met andere kanalen inzet, versterkt dat het effect.

Voorbeelden van goede combinaties zijn:

  • Direct mail + tv-reclame
    Met deze combinatie van direct mail verhoog je de interesse in je product of dienst.
  • Direct mail + buitenreclame
    Met deze combinatie van direct mail zorg je ervoor dat je product of dienst sneller opvalt in het winkelschap.
  • Direct mail + e-mail
    Deze combinatie van direct mail zorgt voor meer impact en een toename in waardering voor je product of dienst.

Direct mail versturen?

We hebben volop ervaring met het maken en versturen van direct mail. Verder praten? Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur een e-mail naar support@verspreiden.com.