29 april 2024

Minder ongelezen folders in de kliko

Steeds meer mensen en organisaties hebben oog voor duurzaamheid. Ook in de branche waarin wij actief zijn. Gelet op de grote klimaatuitdagingen waar de wereld voor staat, is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen. Spotta, de landelijke verspreider van reclamedrukwerk, verstaat onder duurzaamheid het voorkomen en reduceren van de milieu-impact. 

Wanneer je kiest voor huis-aan-huisverspreiding met Spotta komt jouw drukwerk in het geseald folderpakket van Spotta op de deurmat. Om te voorkomen dat je folder op de deurmat valt van iemand die geen folders leest, introduceerde Spotta InMijnBus. Op www.inmijnbus.nl kun je eenvoudig Ja of Nee aangeven voor het ontvangen van het folderpakket. Ook kun je tijdelijk de bezorging van folders stopzetten, bijvoorbeeld tijdens je vakantie.

Besparingen
Onderzoek wijst uit dat ongeveer 15% van de huishoudens het een gedoe vindt om Ja of Nee stickers te plakken op de brievenbus. Daardoor blijven ook op die adressen folders bezorgd worden. InMijnBus neemt deze bezwaren weg, want op deze website kun je gemakkelijk en laagdrempelig je voorkeur doorgeven. Als deze 15% huishoudens de bezorging daadwerkelijk zou laten stopzetten, kan dat per jaar ongeveer 21.000 ton papier schelen. Naast de vermindering van papierafval worden dan ook in de keten besparingen gerealiseerd. Daarbij kun je denken aan minder grondstofgebruik van papier en inkt, evenals minder transport. Dat laatste draagt bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com