5 oktober 2023

Middelburg kiest voor ja-sticker

Wie in Middelburg reclame en/of huis-aan-huiskranten wenst te ontvangen, moet daarvoor in de toekomst de ja-sticker gebruiken. De gemeente wil daarmee afstappen van de nee/nee-sticker. Met het kiezen voor de ja-sticker moeten inwoners dus zelf actief aangeven dat ze reclamedrukwerk wensen te ontvangen. Zonder zo’n sticker slaat de bezorger de desbetreffende brievenbus over. Wanneer inwoners van de gemeente Middelburg de ja-sticker kunnen krijgen, is nog niet bekend. Wie geen reclame of huis-aan-huisbladen wil ontvangen, moet dus voorlopig nog de nee/nee-sticker laten zitten.

Veel folders van het ongeadresseerde folderpakket worden in de papierbak gegooid zonder dat ze worden gelezen. Dat geldt ook voor huis-aan-huis bladen. Door de ja-sticker in te voeren, willen gemeentes de hoeveelheid drukwerk verlagen, dat ongeopend wordt weggegooid. Door de ja-sticker in te voeren moeten inwoners namelijk actief aangeven nog wél ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen.

Schonere en duurzamere samenleving
Cijfers wijzen uit dat met de invoering van de ja/ja-sticker het per huishouden zonder ja-sticker ongeveer 33 kilo aan papierreclame scheelt. Bovendien, door het gebruik van de ja sticker moet er niet alleen minder drukwerk geproduceerd worden, ook scheelt het veel in de  transportkosten en -vervuiling. Op deze manier draagt de ja- sticker bij aan een schonere en duurzamere samenleving.

Geadresseerd verspreiden
Ondernemers die door deze maatregelen hun drukwerk niet meer ongeadresseerd mogen verspreiden, kunnen overstappen naar direct mail. Door te kiezen voor geadresseerde verspreiding die specifiek gericht is op de eigen doelgroep, vallen hun folders daarmee precies in de juiste brievenbus! Uiteindelijk is deze mogelijkheid nóg duurzamer dan het huis-aan-huis verspreiden op de ja-sticker. Wij vertellen je graag alles over deze mogelijkheid.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com