23 mei 2016

Met folders jouw doelgroep bereiken

Het verspreiden van folders kan op tal van manieren, zoals de verspreiding in een folderpakket met drukwerk van grote retailers of een exclusieve naweekse verspreiding. Ook wat betreft de bezorggebieden heb je een uitgebreide keuze. Je kunt immers je folder landelijk huis aan huis laten bezorgen, maar ook regionaal, stedelijk of postcodeniveau. En misschien wil je wel heel gericht één specifieke doelgroep bereiken? Dan kun je gebruikmaken van de mogelijkheid om tot een socio-demografische selectie te komen. Zo bereiken je folders op een optimale manier jouw doelgroep.

Om je doelgroep optimaal met je folder te bereiken, maak je gebruik van socio-demografische kenmerken. Er zijn natuurlijk tientallen criteria waarop je een selectie kunt uitvoeren. Daar ben kun je denken aan onder andere gezinsopbouw, welstandklasse en bebouwingskenmerken. De databases die gebruikt om de specifieke doelgroep voor jouw folder te bepalen omvat de gegevens van alle 400.000 postcodes in Nederland zijn opgeslagen. Er zijn meer dan 70 demografische kenmerken waarop je kunt selecteren.

Je kunt zo zeer nauwkeurig de door jou gewenste doelgroep bereiken. Dit betekent wel dat je je folder gesegmenteerd gaat verspreiden. Dit levert grote voordelen op, immers je bereikt juist die mensen die je wilt bereiken, maar er zitten natuurlijk ook extra kosten aan. Je verspreidt je folder heel gericht en hebt dus veel minder ‘missers’. In plaats van met ‘hagel te schieten’,  mik je immers heel precies op jouw doelgroep.

Verspreiding van folder

Wil je meer informatie over de gerichte verspreiding van jouw folders? Daar kunnen we je alles over vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com