4 september 2018

Met flyers bouwen aan je merk

Je hoeft niet een heel groot bedrijf te zijn om een merk te bouwen. Dat kunnen mkb’ers ook heel goed. Belangrijkste voorwaarde is wel dat alles klopt. Van logo tot uitingen op social media, van een je flyer tot de inrichting van je zaak.

Als je het goed doet, geeft het merk precies aan waar je bedrijf voor staat. Daarnaast sluit het aan bij de hele organisatie en alle communicatiemiddelen die worden gebruikt om het merk naar buiten te brengen. Denk hierbij aan de mensen die bij het bedrijf werken, de uitstraling van het pand waarin het bedrijf zit, de website en de vormgeving van flyers, advertenties en folders.

7 stappen

In zeven stappen kun je je merk bouwen of nog steviger neerzetten.

Stap 1 – laat het merk zien

Maak gebruik van een pakkend logo of beeldmerk en laat deze consequent op meerdere relevante plekken zien. Zo wordt je merk zichtbaar en herkenbaar en blijft het hangen bij je doelgroep.

Stap 2 – houd contact

Deze stap gaat met name over het zichtbaar blijven voor de doelgroep en daardoor het contact houden. Hoe vaker we iets zien of herkennen, vanuit een positieve invalshoek, draagt dat bij aan stijging van de waarde van het merk. Het verspreiden van flyers is een duidelijke vorm van contact houden.

Stap 3 – straal zelfvertrouwen uit

Het maakt niet uit welk merk je vertegenwoordigt, je moet wel voor dat merk staan en dat uitstralen.

Stap 4 – wees consistent

Elke marketeer zet meerdere kanalen in om klanten te werven en houden. Deze verschillende kanalen bevatten content en beeld. Deze beelden en content vormen weer de inhoud voor het merk en de waarde. Alle kanalen moeten dus dezelfde lading en consistent invulling hebben ten aanzien van de uitstraling van het merk. De kracht van de boodschap zit in de herhaling.

Stap 5 – heldere en duidelijke taal

Vaak te zien: complexe en inhoudelijke content. Dat is nu precies waar een klant niet op zit te wachten. De klant verwacht heldere toelichting, Schrijf en praat in die taal die je doelgroep begrijpt.

Stap 6 – onderscheid jezelf

Analyseer wat en hoe de anderen het doen. Leer van je concurrent en van anderen. Zorg dan daarna dat je je onderscheid van die concurrenten.

  • vertel waarom je het beste bent
  • communiceer op een andere manier


Stap 7 – communiceer direct

Door de vele offline en online mogelijkheden is het sterk om je “merk” te laten praten en meedoen in gesprekken en discussies. Maar ook het direct uitnodigen van klanten is een vorm van communiceren. Laat je merk op deze manier leven en stijgen in waarde.

Meer weten over flyers

Wil je weten hoe je met flyers kunt bouwen aan je merk? Wij vertellen je er graag alles over! Bel vandaag nog met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com