1 december 2022

Meer kerstomzet? Check deze 5 tips!

Een hogere omzet behalen met kerst, dat wil natuurlijk iedere retailer wel. Zeker in deze tijden, waarin de inflatiecijfers record na record breken, energieprijzen door het dak gaan en klanten spaarzaam met hun geld omgaan. Wij denken onder andere aan folders met kerstaanbiedingen of een direct mail voor Kerst. We delen een paar tips om je kerstomzet een extra boost te geven.

1. Richt je op de klantbeleving

Je medewerkers zijn het gezicht van je winkel of restaurant. Ze praten met je klanten of gasten en bouwen zo aan een persoonlijke band. Daarnaast zijn zij degene die je producten of gerechten daadwerkelijk verkopen. Investeer dus in je medewerkers en zorg dat zij enthousiasme uitstralen.

2. Laat weten wat je openingstijden zijn

Als je lokaal actief bent, is de zaterdag en de week vóór kerst bijzonder belangrijk. Dit is de periode waarin de meeste mensen op pad gaan om kerstcadeautjes en andere benodigdheden voor de kerstdagen te kopen. Laat duidelijk weten dat je open bent, met een huis aan huis folder of flyer. Tijdens de kerstdagen zijn mensen op zoek naar het perfecte cadeau. Zorg ervoor dat ze weten dat jij die in huis hebt!

3. Zorg voor een unieke winkelervaring

Klanten nemen niet meer snel genoegen met een ‘gewone’ winkel. Ze kiezen liever voor een winkel die een unieke winkelervaring biedt, zéker met Kerst. In het kort betekent dit dat de winkel meer moet doen dan alleen producten verkopen; klanten willen kerst beleven! Besteed dus veel aandacht aan de sfeer en inrichting van je winkel of restaurant. Serveer bijvoorbeeld warme glühwein of chocolademelk of nodig een heuse kerstman uit.

4. Gebruik direct mail

Als je besluit om in december kerstkaarten te sturen, is een goed en actueel adressenbestand nodig. Kies voor een sfeervolle kerstkaart. Eventueel kun je deze combineren met een speciale kerstaanbieding.

5. Kerstacties en speciale aanbiedingen

Iedereen houdt van korting en daardoor is het aan te raden om tijdens de kerstdagen met speciale kerstacties te komen. Hiermee realiseer je meer omzet in je winkel. Gebruik een huis aan huis folder of flyer om mensen hierover te informeren en enthousiasmeren.

We denken graag met je mee!  

Kerstfolders of kerstkaarten verspreiden? We denken graag met je mee. Ons advies daarbij is dat je je klanten zoveel mogelijk op de eerste plaats zet. Het is belangrijk dat ze weten dat je hen zo goed mogelijk van dienst bent met kerst. Dan volgt die kerstomzet vanzelf. Bij Verspreiden.com hebben we alles in huis om de vormgeving en verspreiding van je kerstkaarten en kerstfolder voor je te verzorgen. Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com