26 juli 2022

Marketeers kiezen weer voor traditionele media

Het lijkt erop dat traditionele media weer meer in de schijnwerpers staan. Na jaren van dalende marketinguitgaven, lijkt het tij voor de traditionele media te keren. Volgens Harvard Business Review (HBR) wint ‘offline’ adverteren weer aan populariteit, zoals het kiezen voor print.

Vooral bedrijven die zich op consumenten richten, kiezen weer steeds vaker voor de traditionele manieren van adverteren, zoals op televisie en in print. Zij verwachten hier het komende jaar ruim 10 procent meer aan uit te gaan geven. Opvallend is dat volledig online opererende bedrijven zelfs een groei verwachten van ruim 11 procent.

Waarom weer meer traditionele media?

Volgens Harvard Business Review onderscheidt aantal belangrijke factoren, die de vernieuwde keuze  voor traditionele media verklaren.

  1. Digitale overvloed
    Natuurlijk, klanten en potentiële klanten zijn volop digitaal actief, maar ze krijgen in toenemende mate een hekel aan online advertenties. Dergelijke advertenties verhinderen hen om ongestoord een artikel te lezen of een video te bekijken. Traditionele vormen van adverteren, zoals advertenties of direct mail, presteren opvallend veel beter als het gaat om bereik, aandacht en betrokkenheid van consumenten.
  2. Vertrouwen
    Onderzoek wijst uit dat mensen traditionele advertenties meer vertrouwen dan online reclame. Gedrukte advertenties staan bovenaan (82 procent), gevolgd door televisiereclame (80 procent) en direct mail (76 procent).
  3. Cookies
    Het naderende einde van de ‘cookies van derden’ zorgt voor een verschuiving in het advertentielandschap. Marketeers zoeken naar nieuwe mogelijkheden om hun doelgroepen te bereiken. Traditionele media blijken daarvoor nog steeds zeer geschikt zijn.

Interesse in traditionele media?

Wij zijn dagelijks actief met print, drukwerk en het verspreiden ervan. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com