14 maart 2019

Magazines zijn geliefd

Magazines worden nog steeds graag gelezen. Dit wordt opnieuw bevestigd door het lezersonderzoek van de Belgische sectororganisatie Custo. BPost zette een aantal geslaagde voorbeelden op een rijtje en concludeert dat deze bedrijven één ding gemeen hebben. Ze integreren op een slimme manier hun magazines en digitale kanalen tot een complete en succesvolle 360 graden-contentaanpak.

Uit het onderzoek komt een ‘likeability’ van 7,8 op een schaal van 10. Dat is goed nieuws voor iedereen die in sterke magazinecontent durft te investeren. Bijna een kwart van de mensen (22%) leest 20 à 30 minuten in een magazine. Het gemiddelde ligt op 29 minuten en dat cijfer is stabiel. Meer dan de helft (55%) bekijkt maar liefst alle pagina’s. Bovendien geeft maar liefst 68% van de lezers aan dat ze na het lezen van een tijdschrift een aankoop willen doen. Hoe gespecialiseerder magazines zijn, des te groter de aandacht.

Succesfactoren

Postbedrijf BPost concludeert dat consumenten én zakelijke beslissers op zoek zijn naar relevante content, zoveel mogelijk gepersonaliseerd volgens hun behoeftes en interesses. Content marketing via magazines speelt slim in op de customer journey. Dat is een mix van offline en online. De 4 succesfactoren van content marketing via magazines zijn:

  1. Tastbaar
  2. Meetbaar
  3. Segmentatie
  4. Kwaliteitsuitstraling

Magazine maken?

Bij Verspreiden.com hebben we volop ervaring met het maken en verspreiden van magazines met relevante content. Magazines dus, die gelezen en gewaardeerd worden! Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar  support@trainews.nl.

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com